Insurgenta musulmana insangereaza Cecenia

, , , , ,
 

Cecenia, decimata de ocupatia militara rusa

Cecenia, decimata de ocupatia militara rusa

Doi membri ai serviciilor locale de securitate au fost ucisi azi, 4 septembrie 2011, in urma unei operatiuni militare a insurgentilor musulmani din regiunea majoritar musulmana, relateaza mass-media turca, citata de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Atacul vine la cateva zile dupa ce sapte persoane, dintre care mai multi politisti, au fost ucise, iar alte 18 ranite in doua atentate comise la Groznai, capitala Ceceniei. Presedintele cecen, Razman Kadarov, un fidel al Kremlinului, a anuntat in cursul unei reuniuni de urgenta ca ‘cinci politisti, un responsabil al Ministerului Situatiilor de Urgenta si un civil’ au fost ucisi in doua explozii separate, iar 18 persoane au fost spitalizate, conform agentiei Interfax. Un responsabil al politiei locale, citat de Ria Novosti, a facut cunoscut ca atentatele au fost comise doi teroristi kamikaze.
Prima explozie a fost resimtita in momentul in care politisti au incercat sa retina un barbat suspect pe o strada din Groznai pentru a-i verifica actele de identitate. Doi membri ai fortelor de ordine si-au pierdut viata. Cea de-a doua deflagratie a avut loc la scurt timp in acelasi loc in care se adunasera politisti si curiosi, conform acestui responsabil citat de Ria Novosti.
Atentate, explozii si atacuri asupra responsabililor din cadrul fortelor de ordine sunt evenimente cotidiene in republicile din Caucaz. Dupa primul razboi din Cecenia, desfasurat in perioada 1994-1996 intre fortele militare ruse si separatisti, rebeliunea s-a islamizat progresiv si s-a extins in republicile vecine pentru ca, la mijlocul deceniului trecut, sa se transforme intr-o miscare islamista inarmata, activa in toata regiunea Caucazului de Nord.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *