Infanteristii marini romani – Intotdeauna gata

, , ,
 

Infanteristii marini romani, forta de elita a Flotei militare

Infanteristii marini romani, forta de elita a Flotei militare

SEMPER PRAESENS (Intotdeauna gata) – aceasta este deviza puscasilor marini romani. Indiferent de gradul sau si de pozitia pe care o ocupa, militarul din Batalionul 307 Infanterie Marina este, in primul rand, puscas marin. La 29 noiembrie 1971, in localitatea 2 Mai, din judetul Constanta, a fost reinfiintat Batalionul 307 Infanterie Marina. Din aceasta ratiune, aceeasi data a devenit si Ziua Infanteriei Marine in Romania. Din 1975, batalionul a fost redislocat la Babadag, scrie Observatorul Militar.
Aceasta calitate nu ii limiteaza cu nimic abilitatile si deprinderile dobandite, ci il obliga sa se instruiasca la un nivel profesional superior oricarui gen de arma/specialitate si sa dovedeasca in lupta calitati precum: integritate, onoare, loialitate, angajament, respect curaj si patriotism. Dupa aproape 40 de ani de existenta a unitatii, puscasii marini duc, mai departe, cu succes, traditiile primelor elemente de lupta apartinand Apararii Maritime si Fluviale Fixe, aparute in deceniul trei al secolului trecut.
In ultimii ani, batalionul a reusit sa se impuna ca o structura de elita a Fortelor Navale, participand la exercitii complexe alaturi de puscasii marini americani, olandezi, ucraineni, portughezi, spanioli, italieni si turci. Exercitiile au fost incununate de participarea cu doua detasamente succesive, in teatrul de operatii Kosovo, in perioada martie 2008 – martie 2009. In cadrul celor doua mandate, puscasii marini au executat misiuni in sprijinul pacii pentru mentinerea stabilitatii/ securitatii si asigurarea libertatii de miscare: puncte de control trafic fixe/mobile, patrule de cercetare, patrule de prezenta/siguranta, posturi de observare, paza si securitatea perimetrelor (obiectivelor) vitale. Locul puscasilor marini este acolo unde este nevoie de ei, nu numai in Padurea Babadagului, pe Lacul Razelm sau pe canalele Deltei Dunarii. Mergem oriunde, oricand, mereu impreuna, fara teama, pentru ca stim ca, cei ce ne sunt alaturi sunt cei mai buni profesionisti si, cu siguranta, sunt cei mai buni camarazi. De remarcat ca puscasii marini romani au fost evidentiati, in mod constant, pentru maniera profesionista in care si-au executat misiunile, atat de ceilalti militari ai fortelor multinationale, cat si de populatia locala.
Pentru nivelul profesional al misiunilor indeplinite si conduita militara exemplara, dovedite pe timpul misiunilor, puscasilor marini romani li s-au conferit distinctii si medalii onorifice, de ministrul apararii nationale, precum si de comandantii fortelor multinationale. In prezent, Batalionul 307 Infanterie Marina reprezinta singura unitate tactica de manevra a Fortelor Navale, specializata in operatii militare in zonele de coasta (litorale), mediul riveran (lagunar maritim, delta), zonele fluviale, zonele insulare/peninsulare, zonele urbane de coasta (localitati, porturi, aeroporturi sau localitati dispuse pe litoral). In planurile de viitor ale puscasilor marini, pe langa inzestrarea cu vehicule tactice multirol, sisteme moderne de comunicat ii tactice, armament performant si ambarcatiuni moderne de desant amfibiu, batalionul este in curs de implementare a unor noi tactici, tehnici si proceduri de lupta, specifice Fortelor Amfibii, pentru a fi in masura sa isi indeplineasca misiunile, in conditiile existentei unor amenintari foarte diverse si a unui mediu de securitate tot mai incert.
De asemenea, batalionul, pe langa instruct ia specifica operatiilor de lupta, se pregateste pentru executarea unor misiuni specifice operatiilor in sprijinul pacii, combaterea terorismului, operatii de asistenta umanitara sau evacuarea necombatantilor. Veriga centrala a batalionului o constituie puscasii marini. La baza instructiei puscasilor marini se afla conditia fizica, efortul sustinut si spiritul de echipa, in scopul de a face fata inamicului si mediului ostil. Organizarea, mediul de actiune, doctrina si specificul amfibiu al misiunilor
Batalionului 307 Infanterie Marina ii confera acestei structuri un caracter de unicitate, atat in Fortele Navale, cat si in Armata Romaniei, reprezentand o structura de elita a Fortelor Navale.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *