Inedit: Presedinte de consiliu raional din R Moldova a votat la alegerile locale din Romania

, , ,
 

foto: ziuadeazi.md

Preşedintele Consiliului Raional Cahul din Republica Moldova, Avram Micinschi, a votat, duminică, la Galaţi, la secţia de votare nr. 94.
Andrei Micinschi are dublă cetăţenie română şi moldovenească şi are o casă în Galaţi. ,,Preşedintele Consiliului Raional Cahul a votat în secţia noastră pentru că domnia sa are dublă cetăţenie română şi moldovenească şi domiciliul stabil pe raza secţiei de votare nr. 94″, a declarat preşedintele secţiei de votare, Radu Geanina. Micinschi a spus că a votat pentru continuitatea relaţiilor transfrontaliere din cele două ţări şi dintre judeţul Galaţi şi raionul Cahul.
,,Am votat pentru progresul şi dezvoltarea judeţului Galaţi, pentru acele persoane care cred eu că vor fi în stare să continue procesele de dezvoltare economică şi nu în ultimul rând pentru că am aici mulţi consilieri, oameni politici, care vor continua relaţiile transfrontaliere cu Republica Moldova şi raionul Cahul. Din acest motiv am făcut alegerea pe care am făcut-o şi în speranţa că şi gălăţenii vor face alegerea pentru acele persoane care merită să fie promovate”, a afirmat Micinschi la ieşirea de la urne.
Politicianul a explicat şi cum este să votezi în două ţări, transmite Agerpres. ,,Atunci când votăm pentru Republica Moldova votez în calitate de cetăţean al acestei ţări, dar când sunt cetăţean al României am o plăcere deosebită pentru a susţine prietenii şi colegii mei din autorităţile publice locale”, a spus Micinschi. El a venit la vot împreună cu soţia dar şi cu fetiţele de şapte şi 13 ani, care acum învaţă în Republica Moldova, dar în curând îşi vor continua studiile la Galaţi.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *