Incepe reconstructia Parlamentului din Chisinau

, ,
 

Lucrările de reconstrucţie a clădirii Parlamentului din Chişinău au fost reluate joi. În acest scop, au fost alocate aproximativ 200 de milioane de lei.
Anunţul a fost făcut de către Marcel Răducan, ministrul Dezvoltării Regionale şi a Construcţiilor, în cadrul unei festivităţi prilejuite de Ziua Lucrătorului din Construcţiii. Potrivit ministrului, până la sfârşitul anului, urmează a fi reparate sala de şedinţe a plenului Parlamentului, birourile conducerii Legislativului, birourile deputaţilor şi 86 de birouri ale consilierilor aleşilor.
Totodată, Răducan a spus că pentru reconstrucţia întregii clădiri a Parlamentului ar fi necesare circa 300 de milioane de lei. Banii necesari pentru finalizarea lucrărilor ar putea fi viraţi după rectificarea bugetului de stat pentru anul 2012, a specificat ministrul. Clădirea Parlamentului şi cea a Preşedinţiei Republicii Moldova au fost distruse, în timpul evenimentelor care au avut loc la Chişinău pe 7 aprilie 2009. Reconstrucţia clădirii Parlamentului a început tot în anul 2009, dar lucrările au fost stopate, din lipsă de fonduri.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *