Incep repatrierile romanilor din Siria. Celula de criza la MAE

, , ,
 

Aeroport DamascAvând în vedere deteriorarea situaţiei de securitate din Siria, la nivelul MAE, a fost creată o celulă de criză.
Aceasta va fi coordonată de directorul politic al MAE. Activitatea celulei de criză va consta în gestionarea aspectelor care decurg din evoluţia situaţiei  politice  şi de securitate din Siria, inclusiv în ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români, coordonarea mecanismului de consultare inter-instituţională, precum şi cu partenerii externi.
Această structură va asigura şi coordonarea celulei de intervenţie pe linie consulară, înfiinţată la nivelul Departamentului Consular, unde  funcţionează o linie telefonică dedicată – +40.21.319.21.37 –  la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Siria pot suna 24/24, pentru asistenţă şi informaţii consulare.
Ministerul Afacerilor Externe reiterează şi cu această ocazie recomandarea adresată cetăţenilor români de a evita călătoriile în această ţară, iar celor care se află deja pe teritoriul sirian, să-l părăsească cât mai curând posibil prin mijloacele comerciale de transport încă operaţionale (aeriene, navale şi terestre).
Ministerul Afacerilor Externe solicită cetăţenilor români prezenţi pe teritoriul Siriei să contacteze Ambasada României la Damasc (prin telefon, fax sau internet), pentru a-şi înregistra prezenţa şi transmite propriile coordonate, precum şi pe cele ale rudelor lor, astfel încât, în eventualitatea unei situaţii de urgenţă, să poată beneficia, la cerere, de asistenţa statului român.

Patru romani repatriati

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe informează că un grup de patru cetăţeni români va fi repatriat, vineri, la cerere, din Siria. MAE arată că cei patru cetăţeni urmează să sosească la Bucureşti, pe aeroportul Henri Coandă, cu o cursă comercială preconizată să aterizeze la ora 9,50. “Măsura face parte din procedurile de sprijin consular acordat de MAE, prin Ambasada României la Damasc, în limitele competenţelor sale. Misiunea României în Siria este în permanent contact cu cetăţenii români din zonele de conflict, acordându-le sprijinul necesar în funcţie de situaţia specifică în care se găsesc aceştia. De asemenea, eliberează documente de călătorie şi asigură serviciile consulare necesare, după caz”, arată MAE.
Ministerul reaminteşte cetăţenilor români aflaţi încă în Siria că fără o înregistrare prealabilă la misiunea diplomatică, autorităţile române nu pot identifica cele mai adecvate modalităţi de sprijin. Astfel, MAE reiterează apelul către cetăţenii români aflaţi în Siria să se înregistreze în Registrul Unic al Ambasadei României la Damasc, pentru a fi în permanenţă informaţi în legătură cu posibilităţile de asistenţă consulară şi cu situaţia din zonă. În cadrul Departamentului Consular din MAE funcţionează o linie telefonică dedicată –  +40.21.319.21.37 –  la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Siria pot suna 24 de ore din 24, pentru solicitări de sprijin şi informaţii consulare.
Cei interesaţi pot obţine informaţii şi asistenţă consulară la datele de contact ale Ambasadei României în Republica Arabă Siriană – Adresa: 8, Rue Ibrahim Hanano, P.O. Box 4454, Damascus şi la telefoanele 00-963-11-332.75.72; 00-963-11-332.75.70 (telefoane fixe); 00-963-932.809.768 (mobil); 00-963-11-332.75.71 (fax). De asemenea, cei interesaţi se pot adresa secţiei consulare la telefonele: 00-963-11-334.895.21; 00-963-11-334.895.20; 00-963-11-332.75.71 (fax) şi la adresa de e-mail:consulara@gmail.com.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *