Inca un militar roman, ranit in Afganistan

, ,
 

Caporalul Dragoş Vasile Dobra aflat în misiune de patrulare pe autostrada A1, în provincia Zabul din Afganistan, a fost rănit duminică, 23 septembrie, în jurul orei 15.30 (ora României), în urma exploziei unui dispozitiv improvizat.
Militarul executa misiunea împreună cu alţi camarazi din Batalionul 2 Manevră şi a fost singurul rănit în urma incidentului. După acordarea primului ajutor la faţa locului, acesta a fost transportat imediat cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din baza Lagman. Din primele investigaţii medicii au transmis că este stabil hemodinamic. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale urmăreşte cu atenţie evoluţia stării de sănătate a militarului.
“În principiu”, România va începe retragerea trupelor din Afganistan din a doua jumătate a anului viitor, calendarul fiind în curs de dezbatere, a declarat, la mijlocul lunii în curs, ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu. “România salută decizia Summit-ului de la Chicago, ca începând din 2014 forţele afgane să îşi asume responsabilităţi în domeniul securităţii. Calendarul nostru este în curs de dezbatere cu aliaţii. În principiu, vom începe retragerea trupelor din Afganistan din a doua jumătate a anului viitor, urmând ca după 2014, în deplin acord cu aliaţii, pe principiul «împreună am intrat, împreună ieşim din Afganistan», să asigurăm o prezenţă minimală pentru asiguararea condiţiilor de instruire şi mentorship a forţelor de securitate afgane”, a declarat Corneliu Dobriţoiu, la Sibiu, la începerea lucrărilor Comitetului Militar al NATO.
Misiunea ISAF din Afganistan va fi înlocuită, la sfârşitul lui 2014, cu una de consiliere. Discuţiile celor 28 de şefi ai apărării din statele membre NATO, din cadrul Conferinţei Comitetului Militar ce a avut loc la Sibiu, s-au axat pe Planul Strategic pentru Afganistan al Alianţei (NSPA) validat de şefii de stat şi de guvern la summitul de la Chicago. Planul oferă baza implicării NATO în această ţară, după încheierea misiunii ISAF.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *