Impuscat la punctul vamal Galati-Giurgiulesti

, , ,
 

frontieraUn tânăr moldovean a fost împuşcat, duminică, de un polişist de frontieră român, la punctul vamal Galaţi-Giurgiuleşti, incidentul fiind provocat de cetăţeanul moldovean, care a refuzat să se supună controalelor.
Potrivit informaţiilor preliminare, poliţiştii de frontieră români i-au cerut cetăţeanului moldovean, în vârstă de 23 de ani, să permită verificarea maşinii, în momentul în care acesta încerca să intre în România. Tânărul moldovean a refuzat să se supună verificării vehiculului, a întors şi a încercat să revină în Republica Moldova. În acel moment, agenţii poliţiei de frontieră au tras două focuri de armă. Tânărul a fost rănit în zona toracică şi este internat la Cahul.

S-a ales cu dosar penal

“Tânărul a intrat în punctul vamal românesc, iar vameşii i-au cerut să prezinte autoturismul pentru verificări suplimentare, moment în care acesta a refuzat şi a încercat să fugă cu maşina spre vama moldovenească. În acel moment, unul dintre politiştii de frontieră a tras un foc de armă în direcţia sa, rănindu-l. Bărbatul a continuat drumul spre vama moldovenească. Acolo a fost chemată ambulanţa şi este internat la Cahul, în stare stabilă”, a declarat un oficial din cadrul MAI de la Chişinău.
Incidentul a avut loc duminică dimineaţă, la ora 10.30. Autoturismul cu care se deplasa tânărul avea numere de înmatriculare bulgăreşti, iar autorităţile române suspectau că era furat. De asemeena, pe numele tânărului moldovean a fost întocmit un dosar penal, pentru trecerea ilegală a frontierei şi ultraj.
Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi a emis o declaraţie prin care anunţă că moldoveanul a vrut să lovească cu maşina un poliţist de frontieră român. Potrivit poliţiştilor de la frontieră, în automobilul tânărului erau ascunse multe pachete cu ţigări, informaţie confirmată şi de Ministerul de Interne al Republicii Moldova.

1 răspunde
  1. Hector
    Hector says:

    Way Miska… ai vostri au ahuit cu totul…, de cand romanii trag in romani ??? mai ales in contextul situatiei de la Nistru…???

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *