Igor Dodon, presedinte al Partidului Socialistilor

, ,
 

Igor Dodon - PS - Info-Prim.mdIgor Dodon a fost ales preşedinte al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova în cadul Congresului al X-lea extraordinar al acestui partid, care a avut loc duminică.
Cei aproximativ 700 de delegaţi la Congres au ales noua conducere a partidului şi au aprobat programul de activitate al formaţiunii pentru următorii ani. Conducerea şi membrii partidului s-au arătat nemulţumiţi de situaţia social-economică şi politică din Republica Moldova şi au declarat că Partidul Socialiştilor va acţiona pentru depăşirea crizei sociale şi politice şi modernizarea ţării.
Principalele prevederi ale programul politic al partidului prezentate de Igor Dodon se axează pe reformarea domeniului economic, social şi politic. Astfel, prioritatea partidului în politica internă este “reintegrarea ţării şi edificarea naţiunii civice moldovenească”. Dodon a specificat că socialiştii vor susţine dezvoltarea relaţiilor cu statele vecine şi cu partenerii externi atât din vest, cât şi din est. Igor Dodon s-a arătat convins de faptul că partidul socialiştilor va deveni un partid de primă importanţă în Republica Moldova, care “va demonstra că modernizarea ţării o pot face şi o vor face socialiştii”.
În ceea ce priveşte alegerea preşedintelui R. Moldova, Dodon a afirmat că grupul parlamentar al socialiştilor va iniţia chiar luni, în Parlament, negocieri pentru a stabili o candidatură de compromis pentru această funcţie. Dodon a accentuat că socialiştii vor opta pentru un candidat apartinic, care să fie susţinut atât de statele din Est, cât şi de cele din Vest.
La Congres au participat delegaţi din R. Moldova, dar şi invitaţi din străinătate, reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale din R. Moldova, ai Parlamentului European, ai Parlamentului maghiar şi susţinători din Ucraina.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *