Ianukovici vrea sa cucereasca Europa cu ucrainience scoase la mezat

, , ,
 

ucrainience protestand la Kiev

Lipsa atractivitatii pentru investitori de a aduce bani in Ucraina l-a determinat pe liderul de la Kiev, Viktor Ianukovici, sa afirma ca se bazeaza pe frumusetea legendara a femeilor ucrainene pentru a atrage investitorii straini, relateaza RIA Novosti. “Pentru a intelege Ucraina este suficient sa o vezi cand incep sa infloreasca la Kiev castanii. Si cand femeile isi pun rochii de vara in orasele ucrainene”, a declarat Ianukovici la un dejun de lucru organizat la Forumul Economic Mondial de la Davos. “Sa admiri toata aceasta frumusete, este un miracol”, a adaugat el. Presedintele ucrainean participa la Forumul Economic Mondial de la Davos, ce a inceput marti si dureaza cinci zile.

Proteste originale

Ucraina este tara in care femeile aleg un mod original de a protesta, dezbracandu-se pentru a atrage atentia pentru diverse probleme ale societati de la libertartatea de expresie a mass-mediei pana la drepturile femeilor. In urma cu circa doua saptamani, cateva activiste din Ucraina, membre ale organizatiei FEMEN, au protestat in urma cu cateva zile fata de asa-zisa “politica stabila” a guvernului ucrainean, defiland topless si purtand diverse pancarte, intr-un cimitir din Kiev. Prin aceasta actiune, activistele ucrainene au dorit sa “taxeze” intr-o maniera insolita politica economica si sociala dusa de guvernul Ucrainei si de presedintele Viktor Ianukovici. Toate activistele au pozat topless, printre cruci, culcate pe banci sau in picioare si tinand in maini pancarte cu texte ironice la adresa asa-zisei “politici stabile” duse de autoritatile din aceasta tara.

Topless pentru Putin

Acesta nu este primul protest organizat in acest fel de membrele asociatiei FEMEN, reprezentantele ei protestand in octombrie 2010, tot cu sanii la vedere, fata de vizita lui Vladimir Putin in Ucraina. In trecut, ele au demonstrat in aceeasi maniera pentru libertatea presei, au pichetat ambasada Belarusului din Kiev si au defilat pe strazile capitalei din Ucraina pentru a celebra Ziua Internationala a luptei impotriva violentelor comise asupra femeilor.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.