Ianukovici, tinta ironiilor presedintelui belarus Lukașenko

, , ,
 
semnul intrebarii seriozitatea lui Yanukovich

Lukasenko pune sub semnul intrebarii seriozitatea lui Yanukovich

Președintele de la Minsk, Aleksandr Lukașenko, a făcut o glumă pe seama omologului său ucrainean, Viktor Ianukovici, în fața jurnaliștilor, fără să știe că microfonul din fața sa este pornit. Incidentul a avut loc în timpul întrevederii liderilor Uniunii Vamale la care a fost invitat și Viktor Ianukovici, pentru a decide soarta participării Ucrainei în cadrul uniunii.
Ziarul „Kommersant” scrie că Lukașenko s-a exprimat public că este sceptic în privința respectării promisiunilor lui Ianukovici. În timpul ceremoniei de semnare a unor documente, Lukașenko nu a fost atent la microfonul pornit din fața sa. „Se pare că Ianukovici nu va mai veni niciodată la noi!”, a spus râzând președintele belarus în timp ce semna acte.
Liderul de la Kremlin a făcut și anterior comentarii în adresa lui Viktor Ianukovici. În anul 2011 el a declarat că Occidentul și America continuă să țină Ucraina „din scurt”. El a susținut poziția Rusiei în privința necesității introducerii unor sancțiuni pentru unele mărfuri din Ucraina, în condițiile în care țara nu va adera la Uniunea Vamală și va opta pentru zona de liber schimb cu UE.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *