Ianukovici, gata „să se prezinte virtual” la procesul pentru trădare care i s-a intentat în Ucraina

, ,
 

Fostul președinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, acuzat de trădare

Tribunalul din Kiev a început audierile în cazul penal deschis împotriva fostului președinte ucrainean, Viktor Ianukovici, acuzat de trădare. Judecătorul Vladislav Deviatko a deschis luni ședința de judecată și a declarat că: „Curtea dorește să audieze părțile privind implicarea participării lui Ianukovici în audieri prin intermediul unei videoconferințe”, relatează Tass. Anterior, curtea decisese să îl citeze pe fostul președinte pentru termenele ce vor urma ale procesului și anume pe 26, 29 iunie, precum și pe 6, 12, 13 iulie, apoi pe 3, 10, 17, 23 și 31 august.


Înainte de audierea la instanța districtului Obolon al Kievului, avocatul fostului președinte, Vitali Serdiuk a declarat că Ianukovici este gata să participe la audierile curții în acest caz, în care este acuzat de trădare, și să adreseze întrebări judecătorilor curții în ciuda opoziției acuzării.

Apărarea va insista pe faptul că Ianukovici poarte participa (cu ajutorul tehnologiei video) și de a depune mărturie în acord cu normele dreptului internațional”, a declarat acesta. „Ianukovici plănuiește de asemenea să participe la interogarea liderilor țării și dorește să le pună și acestora întrebări”, a mai spus avocatul.


„Această procedură va fi similară cu cea folosită la tribunalul Sviatocinsky (cel care a anchetat crimele de la Euromaidan -n.r.)”, a adăugat el. „Ianukovici are tot dreptul de a participa la audierile instanței și va participa în cadrul lor, în ciuda obstacolelor și a rezistenței din partea procuraturii”, a precizat avocatul. El a concluzionat că va cere recuzarea actualului complet de judecată, din cauza presiunii enorme ce apasă pe umerii acestor judecători.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *