Ianukovici apara istoria URSS

, , , ,
 

Presedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, apara mostenirea stalinista a URSS

Presedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, apara mostenirea stalinista a URSS

Preşedintele Republicii Ucraina, Viktor Ianukovici, a cerut vineri locuitorilor Ucrainei să nu uite binele pe care l-au trăit în componenţa URSS, într-un mesaj adresat naţiunii cu ocazia celei de-a 20-a aniversări de la adoptarea Declaraţiei privind suveranitatea de stat a Ucrainei, relatează mass-media rusa, citata de agentia de presa KARADENIZ PRESS. „Trebuie spus că, în Uniunea Sovietică, deşi în condiţii de suveranitate limitată, Ucraina a pus bazele puterii sale economice şi culturale, fără de care viitoarea independenţă ar fi fost imposibilă”, a subliniat Viktor Ianukovici. El a menţionat că această perioadă poate fi evaluată în mod diferit, dar nu ar trebui rescrisă. „Aceasta este istoria noastră şi nimeni nu are dreptul s-o rescrie”, mai spune preşedintele ucrainean.
În opinia sa, Ucraina merge constant înainte. „Astăzi avem în sfârşit mult aşteptata stabilitate politică, se clădesc fundamentele reformelor profunde de sistem, destinate să conducă Ucraina pe o cale de dezvoltare socio-economică durabilă” a mai afirmat Ianukovici în mesajul său.
Cu această ocazie, Rada Supremă de la Kiev a desfăşurat o şedinţă festivă. În luarea sa de cuvânt, preşedintele parlamentului Vladimir Litvin a declarat că Ucraina nu este un proiect politic sau o organizare statală temporară sau de scurtă durată. La şedinţa solemnă din parlament au asistat primul preşedinte al Ucrainei postsovietice Leonid Kravciuk, fostul premier Iulia Timoşenko, foşti preşedinţi ai legislativului. Actualul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, considerat un politici pro-rus şi care a reorientat Ucraina de la venirea sa la puterea spre orbita Rusiei, menţinând totuşi relaţii cu UE şi Occidentul, s-a adresat deputaţilor printr-o videoconferinţă.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *