Guvernul rus, decapitat de pandemie

,
 
Președintele rus Putin a extins perioada restricțiilor

Președintele-rus-Vladimir-Putin-favoritul-absolut-al-cetățenilor-ruși-din-Transnistria-la-alegerile-prezidențiale-din-18-martie-2018

Premierul rus Mihail Mişustin l-a informat joi pe preşedintele Vladimir Putin că a fost diagnosticat cu noul coronavirus, potrivit Reuters şi AFP, care citează media de la Moscova. Vorbind la o reuniune televizată, Mişustin a sugerat ca prim-vicepremierul Andrei Belousov să devină prim-ministru interimar pe perioada absenţei sale.

Liderul rus Vladimir Putin i-a acceptat propunerea, semnând un decret în acest sens, un spectacol bine regizat, specific scenei politice rusești.

Val de epidemie

Anterior, președintele Vladimir Putin recunoaște, într-o declarație televizată, că Rusia este pe un val ascendent al epidemiei de coronavirus și că „se va confrunta cu o nouă și înfricoșătoare fază a pandemiei”. Liderul de la Kremlin a recunoscut și problemele din sistemul medical și a ordonat guvernului să crească producția de echipamente medicale.

„Rusia se va confrunta cu o nouă și înfricoșătoare fază a pandemiei”, a declarat președintele Vladimir Putin într-o declarație televizată marți, citat de CNN, transmite gandul.info. „Creșterea zilnică a cazurilor s-a stabilizat relativ, dar acest lucru nu trebuie să ne liniștească, situația este încă foarte gravă”, a spus Putin. „Vârful pandemiei nu este în spatele nostru, suntem pe cale să ne confruntăm cu o fază nouă și înspăimântătoare … rămâne amenințarea mortală a virusului”.

Rusia a înregistrat până acum 106.498 de cazuri de infectare şi 1.073 de decese legate de COVID-19. Diferiți activiști din opoziție au acuzat autoritățile ruse de faptul că au ascuns adevărata extindere a pandemiei, raportând un număr scăzut de persoane afectate.

Restricțiile extinse

Putin a spus că Rusia va extinde durata restricțiilor și măsurile de autoizolare până pe 11 mai, deoarece începutul lunii mai în Rusia este marcat de sărbătorile publice pentru Ziua Muncii și Ziua Victoriei, cu câteva zile lucrătoare între care vor fi declarate libere în acest an, iar autoritățile se tem că oamenii s-ar putea relaxa și ar putea sărbatori în grupuri mari.

După 11 mai, țara ar putea începe să ușureze treptat restricțiile, a spus Putin. El a ordonat guvernului să pregătească un plan pentru asta până pe 5 mai.

„Nu putem vorbi despre o anulare simultană a restricțiilor, trebuie să ne pregătim pentru un drum greu înainte”, a spus Putin. „Trebuie să ținem cont de toate riscurile și să arătăm sensibilitate, așa că să nu fim aruncați înapoi pentru a pierde tot ceea ce am realizat până acum.”

În discursul său, Putin a recunoscut lipsa echipamentului medical și a ordonat guvernului său să crească ratele de producție. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *