Guvernul Gavriliță rămâne în funcție

de | sept. 22, 2022 | Arhiva, R. Moldova, Știri | 0 comentarii

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița, înaintată de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a picat în urma votului din ședința Parlamentului de la Chișinău, relatează mass-media regională. Moțiune degeaba Premierul Natalia Gavrilița a declarat, de la tribuna Parlamentului de la Chișinău, că moțiunea nu are nicio justificare și i-a îndemnat pe deputați să voteze împotrivă. Moțiunea […]
Republica Moldova, sprijinită de UE
Guvernul Republicii Moldova rămâne în funcție

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița, înaintată de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a picat în urma votului din ședința Parlamentului de la Chișinău

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița, înaintată de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a picat în urma votului din ședința Parlamentului de la Chișinău, relatează mass-media regională.

Moțiune degeaba

Premierul Natalia Gavrilița a declarat, de la tribuna Parlamentului de la Chișinău, că moțiunea nu are nicio justificare și i-a îndemnat pe deputați să voteze împotrivă.

Moțiunea a fost înaintată pe e 15 septembrie. Socialiștii și comuniștii și-au argumentat acțiunea prin faptul că „de la învestirea Guvernului Gavrilița, acum un an, R. Moldova trăiește în permanentă criză – pandemică, energetică, economică și socială”. Potrivit inițiatorilor moțiunii de cenzură, Guvernul nu a găsit soluții adecvate în situațiile de criză cu care se confruntă R. Moldova.
Moțiunea de cenzură exprimă retragerea încrederii acordate Guvernului la investitură. Aceasta poate fi inițiată de cel puțin 1/4 din numărul deputaților aleși. Pentru a demite Guvernul sunt necesare minimum 51 de voturi.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *