Guvernatorul gagauz Formuzal arunca o noua bomba politica

de | oct. 3, 2011 | R. Moldova, Știri, Uncategorized @ro | 0 comentarii

Başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, a depus la Ministerul Justiţiei setul de documente pentru a-şi înregistra propria formaţiune politică - “Partidul Regiunilor”, informaţia fiind confirmată de către ministrul Justiţiei de la Chisinau, Oleg Efrim, citat de mass-media locala.

Guvernatorul gagauz Formuzal lanseaza un nou proiect politic

Guvernatorul gagauz Formuzal lanseaza un nou proiect politic, "Partidul Regiunilor" din R. Moldova

Başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, a depus la Ministerul Justiţiei setul de documente pentru a-şi înregistra propria formaţiune politică – “Partidul Regiunilor”, informaţia fiind confirmată de către ministrul Justiţiei de la Chisinau, Oleg Efrim, citat de mass-media locala. Potrivit declaratiilor ministrului, documentele vor fi examinate în termen de 30 de zile, după care se va decide dacă „Partidul Regiunilor” va fi sau nu înregistrat. O formaţiune cu asemenea denumire există şi în Ucraina. „Partidul Regiunilor” de la Kiev se află acum la guvernare.
Reamintim ca si primarul oraşului Comrat, Nicolai Dudoglo, a anunţat recent ca va crea un partid în baza Mişcării obşteşti „Noua Găgăuzie”, partid ce s-ar putea numi „Bugeacul Unit”.
In Gagauzia exista trei forte politice majore, grupate in jurul guvernatorului regiunii, Mihail Formuzal, primarului de Comrat, Nikolay Duduoglu, precum şi filiala locala a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, condusa de deputatul comunist in Legislativul de la Chisinau, Irina Vlah.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *