Guvernatorul gagauz Formuzal arunca o noua bomba politica

, ,
 

Guvernatorul gagauz Formuzal lanseaza un nou proiect politic

Guvernatorul gagauz Formuzal lanseaza un nou proiect politic, "Partidul Regiunilor" din R. Moldova

Başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, a depus la Ministerul Justiţiei setul de documente pentru a-şi înregistra propria formaţiune politică – “Partidul Regiunilor”, informaţia fiind confirmată de către ministrul Justiţiei de la Chisinau, Oleg Efrim, citat de mass-media locala. Potrivit declaratiilor ministrului, documentele vor fi examinate în termen de 30 de zile, după care se va decide dacă “Partidul Regiunilor” va fi sau nu înregistrat. O formaţiune cu asemenea denumire există şi în Ucraina. “Partidul Regiunilor” de la Kiev se află acum la guvernare.
Reamintim ca si primarul oraşului Comrat, Nicolai Dudoglo, a anunţat recent ca va crea un partid în baza Mişcării obşteşti “Noua Găgăuzie”, partid ce s-ar putea numi “Bugeacul Unit”.
In Gagauzia exista trei forte politice majore, grupate in jurul guvernatorului regiunii, Mihail Formuzal, primarului de Comrat, Nikolay Duduoglu, precum şi filiala locala a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, condusa de deputatul comunist in Legislativul de la Chisinau, Irina Vlah.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *