Ghimpu si Filat sunt optimisti in sansele AIE

, , ,
 

Liderii Vlad Filat (PLDM), Marian Lupu (PDM) si Mihai Ghimpu (PL) negociaza refacerea Aliantei pentru Integrare Europeana

Liderii Vlad Filat (PLDM), Marian Lupu (PDM) si Mihai Ghimpu (PL) negociaza refacerea Aliantei pentru Integrare Europeana

“Sansele de reconstituire a Aliantei sint foarte mari”, a declarat astazi presedintele Partidului Liberal Democrat (PLDM), Vlad Filat, dupa o intrevedere cu presedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, relateaza mass-media regionala. Liderul PLDM a declarat ca in zilele urmatoare se va intalni si cu reprezentantii Partidului Comunistilor. Ieri, Vlad Filat a avut o intrevedere cu fruntasii Partidului Democrat (PD), dupa care a afirmat ca nu a discutat functii, ci principii pe care urmeaza sa se axeze viitoarea guvernare. Filat a comentat ca sansele de reconstituire a unei coalitii de partide necomuniste sint mari, deoarece “este necesar sa se respecte votul a peste 60 la suta din alegatorii care au votat”. “Ei au votat pentru continuarea actiunilor intreprinse in perioada guvernarii Aliantei pentru Integrare Europeana”, a precizat Vlad Filat.
Intilnirea celor doi presedinti de partide a avut loc in Resedinta de Stat, despre care Vlad Filat a declarat ca apartine atit Presedintelui, cit si Premierului. Mihai Ghimpu s-a apropiat de jurnalisti dupa plecarea lui Vlad Filat. Presedintele interimar a spus ca “PL va fi la guvernare. Fara PL inseamna ca Republica Moldova nu vede reforme”.
Ambii lideri de partide au subliniat ca nu au discutat despre functii, ci despre principii, despre valori si viitorul european al tarii. “Daca noi intram la guvernare, nu poate sa fie ca cineva sa conduca, iar noi sa rapundem. Fara AIE, republica nu are persepctiva, asa au votat cetatenii”, a declarat liderul liberal. Pe de alta parte, Vlad Filat a anuntat ca negocierile propriu-zise vor incepe saptamina viitoare.
Intrebati de jurnalisti despre eventualitatea constituirii unei largi coalitii, Vlad Filat a spus ca “nu am ajuns pina la discutarea acestui subiect”, in timp ce Mihai Ghimpu a exclus o astfel de posibilitate. El a mentionat ca “o coalitie larga inseamna readucerea la guvernare a comunistilor”. Cu toate acestea, PL va pretinde cel putin o functie inalta in stat. “Noi nu putem fi la guvernare fara a avea functii, pentru ca trebuie sa ne asumam responsabilitatea”. Declaratia a fost facuta de liderul PL, Mihai Ghimpu, inainte de intilnirea de la prinz cu liderii PLDM.
Inainte de intilnirea cu liderii PLDM, Mihai Ghimpu a comunicat jurnalistilor ca fiecare dintre concurentii electorali constientizeaza ca populatia a votat diferit, dar majoritatea si-a dat votul pentru o guvernare democratica. “Eu cred ca toti inteleg acest lucru si trebuie sa vedem cine si cum tine la aceste valori”. La randul sau, liderul PL a mentionat ca formatiunea pe care o conduce nu lupta pentru functii, dar toti inteleg ca doar avind puterea poti face ceva pentru oameni.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *