Ghimpu, sceptic ca Republica Moldova va semna anul acesta vreun acord cu UE

, , , ,
 

ghimpu-filat-eweF8_mw800_s

Liderul PL, Mihai Ghimpu, nu crede ca R. Moldova va semna in aceasta toamna acorduri cu UE. El este de parere ca documentele ar putea fi semnate in cel mai bun caz in primavara anului viitor. Liberalul declara ca asta i-a spus raportorul oficial in timpul vizitei pe care a efectuat-o la Bruxelles. „Europenii intr-adevar ne sprijina in continuare. Acordurile nu vor fi nici semnate, nici parafate anul acesta. Adevarul este ca posibil vor fi abia parafate la anul in martie. Asta mi-a spus coraportorul principal (Graham Watson, raportor al Parlamentului European pentru Acordul de Asociere la UE a Republicii Moldova). Nu stiu de ce Vlad Filat spune ca va fi semnat. Nu stiu cine i-a spus asta lui”, a afirmat Mihai Ghimpu. Revenit recent de la Bruxelles, premierul in exercitiu Vlad Filat a declarat ca este optimist si ca Moldova si-a facut temele in fata europenilor. Filat nu a comentat astazi declaratia liderului PL. Ieri, insa, Vlad Filat spunea ca Moldova a incheiat negocierile pentru parafarea Acordului de Asociere. Anterior, liderul PD Marian Lupu a declarat ca Vlad Filat a denuntat acordul de constituire al aliantei tocmai din cauza ca guvernul nu reuseste sa respecte termenele asumate pentru semnarea unor acorduri importante cu europenii. In timp ce liderii fostei aliante nu inceteaza sa-si arunce unul altuia replici, negociatorii spun ca au la dispozitie doua zile pentru a veni cu propuneri despre care, insa, nu vor sa vorbeasca.

Comunistii lucreaza pentru anticipate

In paralel, Partidul Comunistilor refuza orice colaborare cu liderii AIE, in vederea soluționarii crizei politice si formarii unui nou cabinet de ministri funcțional. Decizia vine in contextul „nelegitimitații si caracterului criminal al regimului actual de guvernare”, precizeaza sursa. De asemenea, PCRM isi propune sa obțina cu orice modalitați desfasurarea alegerilor parlamentare anticipate, „acționând energic si constant impotriva incercarilor fostei Alianțe de a forma o noua coaliție si a evita alegerile parlamentare anticipate”. Pentru a-si atinge scopul, comunistii planifica sa desfasoare o acțiune de protest la scara larga si va crea structuri pentru coordonarea acțiunilor, „care vor duce la alegeri anticipate, libere si democratice in Parlamentul Republicii Moldova”, scrie Unimedia.info.

1 răspunde
  1. Nic
    Nic says:

    Ghimpu nui sceptic el se supara ca nu el organizeaza , ca el tot conduce , are citeva ministere si directii , mai pe scurt aiureste liberalul.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.