Ghelendjik, litoralul rusesc în flăcări

de | aug. 30, 2023 | Știri | 0 comentarii

Sute de pompieri încearcă să stingă incendiile din apropierea oraşului rusesc Ghelendjik de la Marea Neagră, una dintre cele mai populare staţiuni din ţară, a declarat miercuri primarul localităţii, relatează mass-media locală. Într-o postare pe Telegram, autoritățile locale au declarat că 441 de persoane, peste 80 de vehicule şi avioane şi elicoptere de stingere a […]
Foto: wikipedia/nasa.gov

Sute de pompieri încearcă să stingă incendiile din apropierea oraşului rusesc Ghelendjik de la Marea Neagră, una dintre cele mai populare staţiuni din ţară, a declarat miercuri primarul localităţii, relatează mass-media locală.

Într-o postare pe Telegram, autoritățile locale au declarat că 441 de persoane, peste 80 de vehicule şi avioane şi elicoptere de stingere a incendiilor au fost desfăşurate pentru a combate incendiile de pădure care au cuprins 118 de hectare de teren.

Operaţiunile sunt complicate de vântul puternic, care bate cu peste 100 de km/h, şi de terenul accidentat.

Marţi, administraţia locală a cerut locuitorilor să se ofere voluntari pentru a ajuta serviciile de urgenţă.

Imaginile care circulă pe internet arată dealurile împădurite de deasupra oraşului învăluite în flăcări.

Incendiile de pădure sunt rare pe litoralul rus de la Marea Neagră, dar o mare parte din Europa s-a confruntat cu valuri de căldură în această vară, care au provocat incendii pe întreg continentul.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *