Germania vrea statut permanent in Consiliul de Securitate al ONU

, ,
 

Germania vizeaza un loc permanent in Consiliu de Securitate al ONU

Germania vizeaza un loc permanent in Consiliu de Securitate al ONU

Germania face parte incepand de anul acesta din Consiliul de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite. Timp de doi ani, cat va dura mandatul, Germania isi propune sa devina membru permanent al acestui organism. Executivul de la Berlin a fost foarte multumit in octombrie 2010, dupa alegerea Germaniei in Consiliul de Securitate. Republica Federala a reusit sa fie admisa in cel mai important for al ONU inca din primul tur al alegerilor, in conditiile unei concurente solide, o adevarata dovada de incredere din partea comunitatii internationale, crede ministrul de externe, Guido Westerwelle.
“Avem, acum, sansa sa ne facem auzita opinia inainte de luarea deciziilor, sa ne sporim, astfel, influenta, de exemplu, la rezolvarea conflictelor regionale. Din ianuarie, Germania va fi alaturi de celelalte mari puteri la redactarea si adoptarea celor mai importante rezolutii.

Obiectiv strategic

“Ordinea de zi este marcata, de regula, de crizele momentului, iar influenta cea mai mare o au cele cinci tari cu drept de veto si statut de membri permanenti: Statele Unite, Rusia, China, Franta si Marea Britanie”, a spus ministrul german de externe.
Guido Westerwelle afirma ca Germania are ca obiectiv obtinerea unui loc permanent in Consiliul de Securitate al ONU. “Obtinerea unui loc permanent in Consiliul de Securitate al ONU ramane un obiectiv pe termen lung al politicii externe germane, iar formarea acestui for nu este decisa de Consiliu, ci de Adunarea Generala, formata din 192 de state membre”, a mai declarat Guido Westerwelle.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *