Germania ține NATO afară din Ucraina

de | mart. 17, 2022 | Federatia Rusa, Știri, Ucraina | 0 comentarii

Occidentul va ajuta Ucraina cu „bunuri militare” și va continua să ofere sprijin financiar și umanitar țării. Despre acest lucru a vorbit cancelarul german, Olaf Scholz, relatează TASS. Liderul Germaniei a anunțat că Alianța Nord-Atlantică refuză să intervină în conflictul din Ucraina. „Un lucru trebuie declarat clar și sigur: nu va exista nicio intervenție militară […]
Zelensky vrea aderarea rapidă a Ucrainei la NATO
Zelensky vrea aderarea rapidă a Ucrainei la NATO

Zelensky vrea aderarea rapidă a Ucrainei la NATO

Occidentul va ajuta Ucraina cu „bunuri militare” și va continua să ofere sprijin financiar și umanitar țării. Despre acest lucru a vorbit cancelarul german, Olaf Scholz, relatează TASS. Liderul Germaniei a anunțat că Alianța Nord-Atlantică refuză să intervină în conflictul din Ucraina. „Un lucru trebuie declarat clar și sigur: nu va exista nicio intervenție militară din partea NATO”, a spus el, subliniind că trebuie făcut tot posibilul pentru a „face armele să tacă cît mai repede posibil”.

Anterior, reprezentantul Cabinetului german de Miniștri, Steffen Hebestrait, a declarat că trimiterea oricăror militari NATO în Ucraina ar trebui să devină o „linie roșie”. Potrivit acestuia, cancelarul Germaniei Olaf Scholz a respins propunerea Poloniei de a organiza o „misiune de menținere a păcii”, Reprezentantul Cabinetului de Miniștri consideră că nu există nicio diferență între o „operațiune de ajutor umanitar, o misiune de salvare” sau o „operațiune de luptă” a NATO, indiferent de modul în care este numită. Pe 16 martie, premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a declarat că la următorul summit NATO va fi prezentată propunerea de a trimite forțe de menținere a păcii ale Alianței Nord-Atlantice în Ucraina.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *