Germania si Polonia au inspectat Consulatul României de la Cahul

, , , ,
 

Consulatul General roman de la Cahul, inspectat de Germania si Polonia

Consulatul General roman de la Cahul, inspectat de Germania si Polonia

O delegaţie oficială formată din reprezentanţi ai MAE şi ai misiunilor diplomatice acreditate la Bucureşti a luat parte la desfăşurarea unui proiect-pilot de prelevare a datelor biometrice în fluxul de prelucrare a cererilor de viză, punctul urmărit fiind Consulatul României la Cahul, relateaza mass-media de la Bucuresti, citand serviciul de presa al MAE roman. Derularea acestui proiect-pilot urmăreşte finalizarea integrală a etapelor aferente implementării şi operaţionalizării cu succes a tuturor componentelor Sistemului Naţional de Informaţii privind Vizele (SNIV), în deplină conformitate cu normele stabilite la nivel european, precizează MAE. De asemenea, acţiunea s-a desfăşurat în condiţiile în care România a fost amânată pentru Schengen, după ce unele state au exprimat dubii în legătură cu securizarea graniţei externe, în special cea cu R. Moldova.
În cadrul proiectului-pilot care a avut loc în Republica Moldova, la Consulatul General al României de la Cahul, au fost prezentate procedurile de preluare şi procesare a solicitărilor de vize în deplină concordanţă cu standardele stabilite la nivelul Schengen. De asemenea, fluxul de procesare a cererilor de vize, a fost completat cu prezentarea modalităţilor de prelevare a datelor biometrice.
Ulterior, membrii delegaţiei s-au prezentat la două puncte de frontieră de la graniţa româno-moldoveană, în scopul urmăririi modalităţii de verificare şi identificare a solicitantului de viză căruia i-au fost prelevate datele biometrice.
Consulii Germaniei şi Poloniei prezenţi la desfăşurarea acestui proiect-pilot au ţinut să sublinieze că prin tehnologiile şi procedurile de procesare a vizelor, inclusiv încorporarea cu succes a componentei biometrice, România devansează în materie alte state membre Schengen, arată MAE.
La data de 1 august 2011 a devenit operaţional Sistemul Naţional de Informaţii privind Vizele (SNIV). În acest sens, începând cu această dată, vechiul sistem de procesare a solicitărilor de vize (VISA- ON-LINE) şi-a încetat funcţionalitatea, toate solicitările de vize fiind procesate exclusiv prin intermediul noii aplicaţii informatice dezvoltate pentru SNIV. Prelevarea datelor biometrice va deveni, treptat, cerinţă pentru procesarea vizelor emise de statele Schengen în perioada 2011-2012.  La nivelul unor state Schengen, noile standarde de procesare a vizelor cu date biometrice ar trebui să devină operaţional în octombrie – noiembrie 2011 şi să fie generalizate în 2012.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *