Germania se opune aderarii Turciei la UE

, , ,
 
Ministrul german de finante, Wolfgang Schaeuble, lanseaza o noua cruciada electorala impotriva Turciei

Ministrul german de finante, Wolfgang Schaeuble, lanseaza o noua cruciada electorala impotriva Turciei

Ministrul german de finanţe Wolfgang Schaeuble consideră că Turcia nu ar trebui să se alăture Uniunii Europene, dat fiind că nu este parte a Europei, exprimând clar opoziţia Berlinului faţă de candidatură Ankarei, relateaza mass-media germana, preluata de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Germania a presat blocul comunitar cu 28 de membri să amâne o nouă rundă de negocieri săptămâna trecută, în replică la modul în care autorităţile au gestionat protestele antiguvernamentale din ultimele săptămâni. Bruxellesul a amânat discuţiile pentru cel puţin patru luni, dar a asigurat că drumul Turciei spre UE rămâne deschis.
„Nu ar trebui să acceptăm Turcia în calitate de membru deplin (…) Turcia nu face parte din Europa”, a explicat Schaeuble cu ocazia unui miting electoral organizat de formaţiunea sa şi a cancelarului Angela Merkel, creştin-democraţii CDU, la Duesseldorf, în vestul Germaniei.
Reamintim ca Germania şi Franţa şi-au exprimat în mai multe rânduri reticenţele faţă de eventuala accedere a ţării majoritar musulmane cu peste 76 de milioane de locuitori la blocul comunitar, temându-se că diferenţele culturale şi mărimea Turciei vor face prea dificilă sarcina integrării. Pe de altă parte, criticii lui Merkel au acuzat-o că se foloseşte de acest subiect pentru a-şi asigura voturile alegătorilor conservatori în perspectiva alegerilor legislative din septembrie 2013.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *