Georgia: Saakasvili renunta la mandat, daca Rusia se retrage din Abhazia si Osetia de Sud

, , ,
 

Preşedintele georgian Mihail Saakaşvili a declarat că este dispus să renunţe la funcţia supremă în stat dacă Rusia îşi va retrage trupele din Abhazia şi Osetia de Sud.
Cele două provincii separatiste ale Georgiei au fost recunoscute ca independete de către Moscova, după conflictul armat ruso-georgian din august 2008. Declaraţia liderului de la Tbilisi intervine în contextul în care preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a spus că Moscova este gata să restabilească relaţiile cu Georgia, însă numai după ce actualul preşedinte georgian se va retrage din funcţie. “Saakaşvili este un nimeni. Este un zero. Mai devreme sau mai târziu, el va părăsi istoria politică, iar noi suntem gata să construim relaţii cu oricare alt lider care va fi ales în Georgia”, a spus şeful statului rus, într-un interviu.
În altă ordine de idei, Georgia a anunţat că a iniţiat formarea unui corp de 150.000 de rezervişti. Potrivit preşedintelui georgian Mihail Saakaşvili, în caz de necesitate, aceştia vor trebui să acorde sprijin celor 30.000 de militari profesionişti ai ţării.
În afară de rezervişti, Mihail Saakaşvili intenţionează să întărească potenţialul militar al Georgiei prin noi tehnologii ale industriei militare naţionale. Liderul georgian nu ascunde împotriva cui este îndreptată toată această tehnică: potrivit lui Saakaşvili, avionul fără pilot georgian este “mult mai bun decât vechile avioane ruseşti”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *