Generalul Wesley K. Clark, consilierul premierului Romaniei

, ,
 

Generalul în rezervă Wesley K. Clark, fost şef al Statului Major General al Armatei Statelor Unite, a fost numit în funcţia de consilier special al primului-ministru, pe teme de securitate şi strategii economice.
“Am avut azi o primă întâlnirile şi o primă discuţie în care cele mai importante teme s-au referit la investiţii şi potenţialul României în zona energiei şi în zona agriculturii. Bineînţeles, am dezbătut şi probleme politice, dar mi-am cerut scuze că domnia sa vine într-un moment politic tensionat, însă strategie înseamnă termen lung şi sper să beneficiez foarte mult din experienţa şi cunoştinţele unei personalităţi ca domnia sa”, a declarat Victor Ponta.
La rândul său, generalul Clark s-a arătat onorat că poate ajuta guvernul şi pe cetăţenii României. “E o onoare să fiu aici, cu dumneavoastră, în România şi sunt foarte entuziasmat de oportunitatea pe care România o oferă lumii cu potenţialul său economic solid în domeniul energiei, al mineralelor strategice şi mai ales în agricultură”.
Generalul Clark a activat în Armata SUA şi a condus operaţiunile din razboiul din Kosovo, în perioada 1997-2000, în timpul administraţiei Bill Clinton. În prezent, este un lider important al Partidului Democrat şi s-a implicat pe larg în susţinerea senatorului Hillary Clinton şi a preşedintelui american Barak Obama.
Prin prezenţa sa alături de echipa primului-ministru Victor Ponta, generalul Clark doreşte să transmită un semnal de susţinere şi de apreciere a noii direcţii pe care a adoptat-o România în acest an. În perioada următoare, prin poziţia sa, generalul în rezervă Wesley Clark va încerca să îşi ofere expertiza în perspectiva construirii de către Guvernul României a unor politici pozitive, care să sprijine creşterea economică şi investiţiile care creează noi locuri de muncă.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *