Generali si ofiteri superiori sirieni dezerteaza pe capete in Turcia

, , ,
 

Un general al Gărzii Republicane, o unitate de elită a regimului sirian, a fugit în Turcia, informează un comunicat postat joi pe internet.
Este prima situaţie de acest fel în rândul conducerii forţelor armate loiale regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, care se confruntă cu amplă o mişcare de protest, declanşată în urmă cu peste 15 luni, scrie presa internaţională. “O sursă de rang înalt din cadrul serviciilor de securitate a confirmat fuga generalului Manaf Tlas în Turcia”, anunţă site-ul Syriasteps. “Această fugă nu înseamnă nimic” pentru forţele armate ale Siriei, adaugă site-ul care are legături cu aparatul de securitate sirian.
De asemenea, un alt general, al 15-lea, împreună cu ofiţeri şi soldaţi ai armatei siriene au dezertat şi au trecut miercuri în Turcia. Printre cele 66 de persoane care au intrat miercuri după-amiază în Turcia în localitatea Reyhanli  figurează un general şi doi colonei, precum şi simpli soldaţi şi familiile lor, a precizat o sursă, sub acoperirea anonimatului.
Zeci de ofiţeri şi soldaţi s-au refugiat în Turcia după declanşarea în martie 2001 a unei revolte antiguvernamentale în Siria, reprimată în sânge de regim, scrie presa internaţională. Ei formează Armata siriană liberă, ale cărei elemente sunt grupate într-o tabără specială din sudul Turciei, ţară ce se învecinează cu Siria şi pe teritoriul căreia se află peste 35.500 de refugiaţi sirieni în diferite tabere. Preşedintele sirian Bashar al-Assad a acuzat Turcia, într-un interviu acordat unui ziar turc, că oferă sprijin logistic “teroriştilor” din ţara sa, ceea ce liderii turci au dezminţit

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *