General francez, in fruntea ACT-NATO

, ,
 

Şeful Statului Major al forţelor aeriene franceze, Jean-Paul Palomeros, a fost numit de NATO în funcţia de “comandant suprem aliat pentru transformare” în cadrul organizaţiei nord-atlantice, la propunerea Parisulu.
“Consiliul Atlanticului de Nord a aprobat numirea de către preşedintele Republicii Franceze a generalului armatei aerului Jean-Paul Palomeros în funcţia de comandant suprem aliat pentru transformare”, a afirmat NATO într-un comunicat. El îşi va prelua funcţiile la sfârşitul lunii septembrie la cartierul general al Comandamentului Aliat pentru Transformare (ACT) de la Norfolk, în Statele Unite, a precizat alianţa nord-atlantică.
Generalul Palomeros, care împlineşte 59 de ani la 13 august, a fost şeful Statului Major al forţelor aeriene franceze din 2009. El îi va succeda în structurile NATO generalului Stephane Abrial, a cărui numire în 2009 a fost considerată un simbol al revenirii Franţei în comandamentul militar integrat al Alianţei Nord-Atlantice, Franţa părăsind structura militară integrată a NATO în 1966, în timpul preşedinţiei generalului Charles de Gaulle.
Comandamentul Aliat pentru Transformare (ACT), pe care-l va conduce generalul Palomeros, a fost creat pentru a promova interoperabilitatea şi transformarea forţelor armate ale organizaţiei. ACT este responsabil cu dezvoltarea capacităţilor militare şi de reflecţie cu privire la provocările, nevoile şi viitoarele misiuni ale Alianţei Atlantice, o sarcină grea într-un context de austeritate fiscală.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *