Gazprom își întărește securitatea în Kurdistanul irakian

, , , ,
 

Divizia din Orientul Mijlociu a Gazprom din Kurdistanul irakian va opera într-un regim de securitate sporită ca urmare a situației tensionate creată de referendumului pentru independență a regiunii, a declarat joi directorul Gazprom Orientul Mijlociu, Serghei Petrov într-un interviu pentru „Nefte Compass”. El și-a reamintit că, în 2014, pe fondul creșterii activităților teroriste la acea vreme, compania a dispus evacuarea tuturor angajaților săi.

El a adăugat că divizia Gazprom pentru Orientul Mijlociu este în negocieri cu autoritățile din regiune legat de posibilitatea schimbării termenilor acordurilor de împărțire a producției pentru proiectele companiei. Potrivit lui Petrov, compania și guvernul regional discută despre cum să îmbunătățească condițiile de lucru. El a adăugat că acordurile actuale au fost semnate când prețul petrolului era ridicat , iar atunci când prețurile au căzut, noi investiții în regiune erau într-un punct foarte avantajos.
Petrov a explicat că astăzi vânzările de petrol se bazează pe o formula care depinde de prețul indicatorului Brent și are în vedere amendamentele de reducere. Mărirea reducerii este afectată de câțiva factori precum: transportul, calitatea petrolului, taxe de drum.

Ministrul rus al Energiei, Alexandr Novak a declarat recent că instituția pe care o conduce se așteaptă ca recentul referendum de independență din Kurdistanul irakian nu va afecta operațiunile producătorului rus de petrol Gazprom în regiune.

Kurdistanul irakian a ținut, pe 25 septembrie, un referendum de independență față de autoritățile irakiene de la Bagdad, iar rezultatele vor fi centralizate pe parcursul a câteva zile. Gazprom intenționează să-și sporească producția de petrol în regiune cu 17% până la 220.000 de tone.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *