Garda Națională a Ucrainei, antrenată de Jandarmeria Română

de | apr. 27, 2018 | Federatia Rusa, Federatia Rusa, Info Militar, Intelligence, Jurnal de Front, R. Moldova, România, Știri, Ucraina, Ucraina | 0 comentarii

Instructori din România vor ajuta la pregătirea la standarde europene a unităților montane ale Garzii Naționale din Ucraina, anunță  de serviciul de presă al Gărzii Naționale din fosta țară sovietică, citat de Libertatea Cuvântului, preluat de KARADENIZ PRESS. Aceste pregătiri var avea loc în cadrul proiectului „Asistență tehnică pentru dezvoltarea Gărzii Naționale a Ucrainei”, se […]
Garda-Națională-a-Ucrainei-antrenată-de-Jandarmeria-Română
Garda-Națională-a-Ucrainei-antrenată-de-Jandarmeria-Română

Garda-Națională-a-Ucrainei, antrenată-de-Jandarmeria-Română. Unitățile Gărzii au participat la majoritatea etapelor războiului din Donbass

Instructori din România vor ajuta la pregătirea la standarde europene a unităților montane ale Garzii Naționale din Ucraina, anunță  de serviciul de presă al Gărzii Naționale din fosta țară sovietică, citat de Libertatea Cuvântului, preluat de KARADENIZ PRESS. Aceste pregătiri var avea loc în cadrul proiectului „Asistență tehnică pentru dezvoltarea Gărzii Naționale a Ucrainei”, se mai arată în comunicat.

„Există deja confirmarea oficială a numirii unui angajat al Jandarmeriei din România în calitate de consilier al comandantului Gărzii Naționale din Ucraina. Acesta va trece la îndeplinirea atribuțiilor de serviciu începând cu 2 mai”, precizează comunicatul.

Vizită strategică

O delegaţie a Jandarmeriei României, invitată de generalul-locotinent Mykola Balan, adjunct al Comandantului Gărzii Naţionale din Ucraina, efectuează în perioada 23-28 aprilie 2018 o vizită de lucru la Centrul de Pregătire pentru Subofiţeri de la Zolokiv al Gărzii Naţionale din Ucraina, relatează BucPress. Sursa citată menționează că scopul vizitei militarilor români este de a analiza aspectele concrete ale cooperării bilaterale cu structura de pregătire din cadrul Gărzii Naţionale a Ucrainei, vizând dezvoltarea relaţiilor de cooperare dintre structurile cu atribuţii în domeniul pregătirii personalului din cadrul celor două instituţii similare din Ucraina, respectiv din România.

După cum informează SuceavaNews, această activitate îşi propune să contribuie la diversificarea portofoliului schimburilor de experienţă dintre cele două instituţii, dată fiind participarea, până în prezent, a 43 de cadre ucrainene  la cursuri, antrenamente, ateliere de lucru şi schimburi de experienţă, derulate la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi din Fălticeni, în cadrul proiectului „Sprijin pentru Dezvoltarea Gărzii Naţionale din Ucraina”.

Fără mobilizare masivă

La rândul său, într-un interviu acordat redacției „BBC News Ucraina”, ministrul Apărării de la Kiev, Stepan Poltorak, a dat asigurări că la etapa actuală în Ucraina nu există necesitatea anunțării unui nou val de mobilizare în armată, relatează mass-media din Ucraina.

„Am învățat cum să evaluăm riscurile în timpul mobilizării. Dar, subliniez că la etapa actuală nu există necesitatea unui nou val de mobilizare”, a spus ministrul. Potrivit lui, în armată s-au înrolat un număr mare de rezerviști care au experiență de luptă. „Ei au fost deja repartizați în unități militare”, a explicat el. De asemenea, ministrul a spus că operațiunea antiteroristă se va încheia la 30 aprilie, iar lupta împotriva Federației Ruse va avea un nou format. Stepan Poltorak a menționat că anual pentru întreținerea unui militar ucrainean statul cheltuiește 12 mii $.

Costuri ridicate

„Întreținerea unui soldat american costă 510 mii $ pe an, în Marea Britanie – 250 mii de lire sterline, Germania – 220 mii $, Polonia – 100 mii $, Rusia – 83 mii $, Lituania – aproximativ 80 mii $, Albania – 20 mii $. Nu poți face cu 12 mii mai mult decât poți face cu 510 mii”, spune Poltorak.

Potrivit clasamentului, întocmit de Global Fire Power (o revistă online de specialitate) în fiecare an și dat publicității în luna martie, Forțele Armate din Ucraina se plasează pe locul 8 în topul celor mai puternice armate din Europa. Pentru această evaluare au fost luate în calcul personalul militar, capabilitățile militare aeriene, terestre și navale, dar și elemente specifice ale puterii naționale precum resursele naturale, financiare, logistice sau poziția geografică. Conform topului Global Fire Power, Statele Unite rămân pe primul loc în topul celor mai puternice armate ale lumii, urmate de Rusia şi China. Rusia dispune de cele mai puternice trupe terestre şi are o superioritate în ceea ce priveşte numărul de tancuri. Liderul topului este armata americană, care dispune de cel mai mare buget din lume, iar pe locul trei se află armata chineză. Printre primele zece cele mai puternice armate mai intră India, Franţa, Marea Britanie, Japonia, Turcia, Germania şi Egipt. Ucraina se clasează pe locul 30, într-un clasament în care au fost incluse 133 de state. (N.G./M.I.)

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *