Găgăuzia, luptă dură pentru Parlamentul regional

, ,
 
Găgăuzia, alegeri parlamentare locale în septembrie

Găgăuzia, alegeri parlamentare locale în septembrie

Comisia Electorală din Unitatea Administrativ Teritorială Găgăuzia a înregistrat 82 de candidați la funcția de „deputat local”, în cadrul alegerilor parlamentare din regiune. Potrivit Comisie, în cadrul celor 35 de circumscripții electorale, diferă interesul candidaților. În unele s-au înregistrat câte 5 candidați, în altele doar câte unul singur.

În Găgăuzia, la 19 septembrie urmează să se desfășoare alegeri parlamentare pentru alegerea unei noi componențe a Adunări Populare (Parlamentul local). Scrutinul parlamentar se desfășoară în baza circumscripțiilor electorale, care sunt 35 la număr. Conform legislației locale, o localitate urbană ori rurală este reprezentată de cel puțin un deputat în Legislativul local, indiferent de numărul populației.

Nume grele

Nicolai Dudoglo, fostul primar de Comrat și Vladimir Kîssa, fostul președinte al Adunării Populare din Găgăuzia (APG), vor concura pentru mandatele de deputați în APG. CEC-ul din regiune a aprobat semnăturile cetățenilor colectate de aceștia ca fiind valide și i-a înregistrat în calitate de candidați.

Alegerile pentru Parlamentul regional sunt considerate un test pentru administrația guvernatoarei Irina Vlah, aflată la cel de-al doilea mandat în fruntea UTAG. (K.P.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *