Fraudele electorale comuniste, recunoscute de europarlamentarii occidentali

, , , ,
 

Europarlamentarul Emma Nicholson a recunoscut fraudarea alegerilor

Europarlamentarul Emma Nicholson a recunoscut fraudarea alegerilor parlamentare din 2009

Dupa aproape un an de zile de la alegerile parlamentare din aprilie 2009, oficialii europeni recunosc ca scrutinul din 5 aprilie a fost fraudat de fostele autoritati comuniste, relateaza mass-media de la Chisinau, citata de agentia de presa KARADENIZ PRESS.  Europarlamentarul Emma Nicholson a declarat in exclusivitate pentru postul de televiziune Jurnal TV, ca este la curent cu numeroase cazuri cand alegatorii din Republica Moldova au fost impedicati sa voteze, un important indicator ca alegerile au fost fraudate.
Europarlamentarul Emma Nicholson a declarat ca nu a fost de acord cu opinia observatorilor internationali cu privire la corectitudinea alegerilor din 5 aprilie 2009, insa nu a reusit sa impuna punctul sau de vedere. Nicholson spune ca au fost incalcate procedurile legale, si drept urmare alegerile nu pot fi considerate a fi corecte. Europarlamentarul a mai declarat ca observatorii internationali nu au reusit sa ofere un rezultat corect pentru ca nu cunosteau realitatile interne din Republica Moldova. Potrivit Emei Nicolson, Comisia de monitorizare a alegerilor a depus tot efortul pentru a avea un rezultat corect. Europarlamentarul s-a aratat optimist si in ceea ce priveste obtinerea unui rezultat asupra evenimentelor din 7 aprilie 2009. Cat priveste suportul institutilor internationale, Nicholson a declarat ca Moldova beneficiaza de o larga sustinere politica si diplomatica.
Reamintim ca saptamana trecuta oficialii de la Chisinau au reusit sa convinga donatorii internationali sa investeasca 2,6 miliarde de dolari, in mai multe proiecte care vor fi implementate in Republica Moldova in perioada 2011-2013.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *