Fotbalul incinge spiritele pe axa Ankara-Moscova

, , , , , , ,
 

Conflictul din Nagorno-Karabach, folosit in razboiul ruso-turc al fotbalului

Oficiali din cadrul clubului de fotbal Spartak Moscova, citati de mass-media regionala, preluata de agentia de presa KARADENIZ PRESS, au declarat ca la meciul retur din calificările Ligii Campionilor dintre Fenerbahce şi Spartak Moscova fanii ruşi vor veni cu drapele ale Armeniei şi ale Nagorno – Karabakh.
Conflictul a început la meciul tur, când suporterii echipei ruse au ars portrete ale lui Mustafa Kemal. Ca răspuns, pe 22 august, hackerii turci au spart site-ul oficial al echipei Spartak, iar pe pagina de start a fost plasat portretul lui Mustafa Kemal însoţit de inscripţia „Cereţi-vă scuze faţă de poporul turc. FIFA nu a întreprins nimic, dar noi nu putem lăsa crimile nepedepsite”.  Site-ul echipei ruse este atacat în continuare, iar serviciul de presă a plasat un comunicat oficial pe pagina de facebook în care se spune că, „în pofida tuturor măsurilor, atacul asupra site-ului continuă, de aceea suntem nevoieţi să blocăm vizitele dinspre serverele de pe care site-ul este atacat, inclusiv şi servere ruseşti ”.
Însă suporterii şi oficialii echipei ruse nici nu se gândesc să-şi ceară scuze pentru acţiunile suporterilor din meciul tur. Dimpotrivă suporterii lui Spartak vor lua cu ei la Istanbul la meciul de pe 29 august, drapele ale Armeniei şi ale republicii Nagorno – Karabakh, precum şi panacarte cu inscripţii de genul „Turcia, recunoaşte genocidul armean!”, sau „Turcia, întoarce pământurile armenilor!”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *