Fortele terestre romane, aruncate in lupta politica

, , ,
 

Armata romana, afectata de criza

Armata romana, afectata de criza

La sediul Statului Major al Fortelor Terestre ale armatei romane, in prezenta ministrului apararii nationale Gabriel Oprea, s-a desfasurat, joi, ceremonia de investire in functia de sef al Statului Major al Fortelor Terestre a generalului de brigada Ariton Ionita, se arata in comunicatul de presa al Ministerului Apararii Nationale, citat de agentia de presa KARADENIZ PRESS. La ceremonie au participat secretarii de stat Viorel Oancea si Mihail Vasile-Ozunu, seful Statului Major General, generalul-maior Stefan Danila, generali si ofiteri din Ministerul Apararii Nationale, atasati militari din state membre ale NATO, precizeaza surse oficiale din MApN. Numirea vine pe fondul acuzaţiilor tot mai dure la adresa conducerii MapN privind modul de gestionare a crizei pensiilor fostelor cadre militare.
In cadrul ceremoniei a fost citit ordinul ministrului apararii nationale de numire in functie a generalului de brigada Ionita Ariton. A urmat predarea-primirea comenzii Statului Major al Fortelor Terestre si a steagului de identificare al acestei categorii de forte.

Apreciere ministeriala

Ministrul Gabriel Oprea a apreciat activitatea desfasurata de generalul-locotenent Ghica-Radu la conducerea Fortelor Terestre, si i-a urat succes in noua functie incredintata, ca loctiitor al sefului Statului Major General. Totodata, ministrul si-a exprimat convingerea ca generalul de brigada Ariton Ionita va indeplini, cu determinare si responsabilitate, mandatul incredintat de conducere a acestei categorii de forte. “Sunt preocupat de cresterea gradului de protectie a militarilor nostri care actioneaza peste hotare si aceasta este si una dintre cele mai importante sarcini a echipei pe care o conduceti de astazi, domnule general Ionita, la nivelul Statului Major al Fortelor Terestre. Avem vointa si solutiile necesare pentru ca, in ciuda constrangerilor bugetare, misiunile si obiectivele de instruire prevazute a se realiza sa fie indeplinite. Voi ramane in continuare preocupat de asigurarea drepturilor financiare pentru personalul ministerului, de apararea drepturilor si primirea pensiilor de catre militarii rezervisti, de asigurarea asistentei medicale si a unor conditii corespunzatoare de locuit, hranire, echipare si cazare pentru intreg personalul, precum si de selectia si perfectionarea resursei umane. In aceasta directie trebuie sa se inscrie si perspectivele Fortelor Terestre Romane, care vor avea in continuare cea mai importanta contributie numerica la efectivele ce vor desfasura misiuni in afara teritoriului national”, a subliniat ministrul Gabriel Oprea.

General de promotie

Generalul de brigada Ariton Ionita a absolvit ca sef de promotie, atat Scoala Militara de Ofiteri de Geniu de la Ramnicu-Valcea (in anul 1982), cat si Facultatea de comanda si stat major, Sectia Geniu, din cadrul Academiei Militare (1989). A absolvit Colegiul de comanda si stat major – Cursul postuniversitar de conducere comandanti de brigazi (1995) si Colegiul National de Aparare (2007). Si-a inceput cariera la Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri de Geniu, Constructii si Cai Ferate, unde a indeplinit functii de comandant de pluton si companie. In perioada 1989-1991, a fost comandantul Batalionului Instructie-Experimentari din cadrul Centrului de Instructie al Geniului, ulterior primind responsabilitati in Comandamentul Trupelor de Geniu si in Comandamentul Trupelor de Uscat. Incepand cu anul 1999, a indeplinit functii de conducere la diferite nivele in Statul Major al Fortelor Terestre si, in ianuarie 2009, a fost numit comandant al Brigazii 10 Geniu “Dunarea de Jos” si al Garnizoanei Braila.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.