Flota militară rusa a Marii Negre, consolidata de Kremlin

de | iun. 15, 2013 | Caucaz, Federatia Rusa, Info Caspica, Info Militar, Marea Neagra, Știri, Ucraina, Uncategorized @ro | 0 comentarii

Din 2013 și până în 2016 forețele de salvare ale Flotei Militare din Rusia vor primi cel puțin de douăzeci de nave speciale noi, relateaza serviciul de presă al flotei militare ruse, citat de agentia de presa KARADENIZ PRESS
Flota militara rusa a Marii Negre, indispensabila pentru politica rusa in regiune

Flota militara rusa a Marii Negre, indispensabila pentru politica rusa in regiune

Din 2013 și până în 2016 forețele de salvare ale Flotei Militare din Rusia vor primi cel puțin de douăzeci de nave speciale noi, relateaza serviciul de presă al flotei militare ruse, citat de agentia de presa KARADENIZ PRESS. „Până la finele lui 2013, pentru Flota Mării Negre vor fi construite patru șalupe complexe pentru asigurarea procesului de căutare și salvare, de proiect 23040. Încă 12 șalupe de acest tip vor fi construite pentru celelalte flote din marina rusă în anii 2014 și 2015″ mai arata în sursa citata. În comunicatul serviciului de presă al flotei militare ruse mai este specificat că șalupele de proiect 23040 au calități moderne de exploatare, manevrare și navigație, aavand sisteme sigure energetice și electorenergetice. Ele vor fi dotate cu cele mai moderne mijloace de navigație, radionavigație, radio, utilaj pentru scafandri, iar pentru echipaj vor fi create cele mai comfortabile și sigure condiții de trai și muncă.

Flota militara caspica, obiectiv strategic

Totodata, in acest an, unitățile de slavare ale Flotilei militare ruse din Marea Caspica vor primi o noua navă-remorcher de slavare, SB-45, iar baza navală Leningrad va fi dotată cu remorcherul de salvare „Victor Konețkii”. În 2014, marina militară rusa va fi dotată cu două remorchere de proiect 02980, capabile să execute sarcinile operațiunilor de salvare, să ofere asistență navelor care naufragiază, operațiuni de căutare, salvare, evacuare și amplasare a oamenilor, precum si asigurarea ajutorului medical.
Ele vor fi capabile să stingă incendiile pe obiecte plutitoare sau cele de țărm, să execute lucrări tehnice subacvatice. Remorcherele de acest tip pot să spargă ghiața cu o grosime de până la 1 m, la viteza de 2-5 noduri.
„Principala și cea mai semnificativă completare a forțelor de salvare va fi asigurată de nava oceanică „Igori Belousov”, al cărei construcție va fi terminata în 2014. În prezent la „Șantierul naval al Amiralității” (Sankt -Peterburg) au loc lucrări de prgătire ale încăperilor navei pentru electromontare”, se mai arata în comunicat.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *