Filat se razboieste la CEDO cu judecatorii Curtii Constitutionale

, , , ,
 

filat

Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, a declarat duminica ca va continua sa-si caute dreptatea la CEDO in cazul deciziei Curtii Constitutionale, institutie care a decis recent ca Vlad Filat se afla ilegal in functia de premier in exercitiu. „Aici nu este vorba de lezarea drepturilor mele. Eu in viata mea, am fost de atatea ori batut si nedreptatit, doar ca aceasta data – si ma refer la decizia Curtii Constitutionale din 22 aprilie – nu ma vizeaza doar pe mine. si anume ca drepturile cetateanului trebuie sa fie respectate, in pofida numelui acestui cetatean, faptului ca este concurent electoral sau economic, sau oponent politic. Si, de fapt, prin acea decizie s-a incercat sa se instituie noi abordari: prezumtia vinovatiei, sanctionarea unui cetatean in baza unor presupuneri, suspiciuni si asa mai departe”, a declarat Filat la postul Europa Libera. El a mai spus ca face acest demers pentru a nu se crea un „precedent periculos”. „Pentru ca, pentru viitor, niciun cetatean din Republica Moldova sa nu fie sanctionat intr-o asa maniera, fiindu-i ingradite drepturile constitutionale. Acesta este obiectivul. si, desigur, aceasta cerere va fi adresata Curtii Europene pentru Drepturile Omului, atunci cand avocatii isi vor termina munca de pregatire”, a mai spus Filat. In data de 22 aprilie Curtea Constitutionala a calificat drept neconstitutional decretul prședintelui Nicolae Timofti de a-l desemnat pe Vlad Filat candidat la functia de prim-ministru al Republicii Moldova.

5 raspunsuri
 1. Crudu
  Crudu says:

  Vrea sa i se faca dreptate sau mai vrea bani? Tiganul asta nu se mai satura de bani, dar nici nu se imparte cu nimeni. Tiganul numai de dparte-i om, zice-un vechi proverb romanesc…

  Răspunde
 2. gindliber
  gindliber says:

  Eu cred ca Filat procedeaza corect. E un politician cumpatat, iar acum intr-adevar i-au fost incalcate drepturile. E o datorie a sa fata de cetateni sa obtina dreptate, pentru ca altfel poate ajunge oricine in locul lui!

  Răspunde
 3. BiancaT
  BiancaT says:

  Si ce va pare ciudat in acest lucru? Dl Filat are dreptate. In primul rind, Curtea Constitutionala este , la momentul de fata, constituita din niste banditi si agramati, care se subordoneaza unei persoane influiente. Domnul Filat da dovada de perseverenta si munca. El intr-adevar face acest lucru pentru cetateni..

  Răspunde
 4. Dezinteresatu
  Dezinteresatu says:

  Dnu Filat ii vasce sel mai-sel mai. Restu-s tati nisti sufoloshi cari nu-l inteleg pe geniul pe de Byk. Nu-i nimic ca de 3 ori a spus ca oligarhul tre’ sa se duca si ca toti is cumparati si n-au shi fashi decat zi shi noapte sa gandeasca cum sa lupte cu contrabandistul nr.1. Omu ista e un kidos veshnic… „perpetuum kidos” cum ar spune latinii…

  Răspunde
 5. Romania
  Romania says:

  bai oligofrenilor, gindliber & Bianca T, cum sa spui bai tampitilor ca filat „procedeaza corect si are dreptate”????????
  Cu cat va plateste bai zdremtelor filat sa-l laudati??????

  Sa va zic eu cum se vede filat din Romania, filat este agent kgb, sluga rusilor, hot, bandit, talhar, curvar, tampit, protst ,cretin si tradator al neamului romanesc.

  Dupa unirea Romaniei si a Moldovei vladimir filat o sa aiba aceeasi soarta ca adrian nastase, adica o sa putrezeasca in puscarie!!!!!!!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *