Filat se plange ca a fost "bombardat" din toate partile

, , , ,
 

chirtoaca-si-filat-la-votPremierul moldovean Vlad Filat, liderul Partidului Liberal-Democrat din R.Moldova (PLDM), a denuntat joi atacurile personale a caror tinta a fost in campania electorala pentru alegerile locale din duminica, pe care a calificat-o ca fiind “cea mai urata” dintre cele la care a participat. “Campania pentru alegerile locale generale din 5 iunie a fost cea mai urata dintre toate la care am participat. A fost inteleasa gresit si s-a recurs la manipulari si multiple atacuri la persoana”, a declarat Filat, citat de Jurnal de Chisinau, in editia electronica. El considera ca vina o poarta intreaga clasa politica si ca el si PLDM au fost tinta celor mai multe atacuri. “Eu si PLDM eram atacati din toate partile. Chiar inainte de alegeri a aparut un site de stiri, cu materiale denigratoare si cu atacuri la adresa noastra. Acelasi site promova intens un anumit partid, drept cel mai bun si mai frumos. Apoi au aparut si aceste ziare false. Sunt metode care nu au ce cauta intr-o societate democratica”, a declarat Filat. Totodata, liderul PLDM afirma ca este relevant faptul ca atacurile nu il vizau in calitatea sa de premier. “Atacurile asupra mea au fost doar personale si nu au vizat activitatea mea ca prim-ministru. S-au facut presiuni si asupra persoanelor din echipa mea, unii au fost chiar amenintati cu plecari din functii”, mai spune Filat. El a amintit propunerea din urma cu doua zile a lui Marian Lupu, potrivit careia liderii AIE ar trebui sa transmita un mesaj comun populatiei inainte de alegeri. “Sunt de acord cu aceasta propunere, dar nu vad cum putem face acest lucru, cand dumnealui este plecat din tara. Cred ca este mai important sa facem fapte reale, nu vorbe”, a conchis Filat.

Politica ca un meci

La randul sau, actualul primar de la Chisinau, Dorin Chirtoaca si-a exprimat nemultumirea in legatura cu modul in care s-a desfasurat campania electorala inaintea alegerilor locale din R.Moldova, denuntand lipsa de fair-play dintre candidati, citat de PRO TV Chisinau. “Unde este acea campanie curata, dat fiind ca au fost vehiculate atat de multe minciuni si au fost distribuite foi volante si afise false? Ieri, una dintre colegele noastre a fost agresata in sectorul Buiucani”, afirma Chirtoaca. “Comunistii sunt niste mincinosi disperati aflati in agonie. Contracandidatul nostru nu este PCRM, ci mentalitatea invechita care mai exista la nivelul municipiului, dar in realitate ancorata in trecutul sovietic, pe care o folosesc si o exploateaza comunistii in interes personal pentru a-si atinge interese de grup si financiare”, a spus Chirtoaca.

Comunistii se jura ca nu fura

Candidatul PCRM, Igor Dodon, sustine insa ca a avut o campanie onesta, acuzand ca a fost atacat de contracandidati in mod repetat. “Am avut o campanie curata, fara provocari”, a declarat Dodon. “Unii au incercat si au facut tot posibilul pentru a denigra imaginea mea folosind insinuari referitoare la aparitia ziarelor false. Totusi, in continuare apar alte ziare. in suburbii a aparut o editie speciala a ziarului Timpul cu materiale denigratoare la adresa mea; am depus o cerere la CEC pentru a verifica daca materialele au fost scrise de PL”, spune Dodon. Alegerile locale din Republica Moldova sunt programate pentru sfarsitul acestei saptamani pe data de 5 iunie (duminica).

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *