Filat s-a intalnit cu Sevciuk la Chisinau

, ,
 

Liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, s-a aflat joi seara într-o vizită la Chişinău, pentru a participa la un concert, iar ulterior s-a întâlnit cu premierul Vlad Filat.
Evgheni Şevciuk, însoţit de câţiva responsabili de la Tiraspol, a fost prezent la concertul susţinut joi seara de Lara Fabian. La concert a fost şi Vlad Filat, iar, ulterior, cei doi au avut o întrevedere, au precizat surse guvernamentale pentru presa de la Chişinău. Şevciuk, care a câştigat alegerile prezidenţiale nerecunoscute din regiunea secesionistă din estul Republicii Moldova la sfârşitul lunii decembrie 2011, s-a pronunţat pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu Chişinăul.
Filat şi Şevciuk au avut o întrevedere oficială la Odesa, la sfârşitul lunii ianuarie, iar în luna aprilie urmează să fie organizată o nouă rundă de negocieri în formatul 5+2 pentru reglementarea conflictului transnistrean.
În altă ordine de idei, viceprim-ministrul Eugen Carpov şi reprezentantul politic în reglementarea transnistreană din partea Tiraspolului, Nina Ştanski, au avut miercuri o întrevedere de lucru în sediul Misiunii OSCE din oraşul Tighina. În cadrul întrevederii, a avut loc un schimb de opinii pe marginea perspectivelor de colaborare în direcţia consolidării încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului, inclusiv privind reluarea transportului feroviar, normalizarea situaţiei în domeniul serviciilor poştale şi necesitatea intensificării activităţii grupurilor de lucru sectoriale. În acest sens, s-a convenit că la data de 19 martie urmează să aibă loc o şedinţă comună a coordonatorilor grupurilor de lucru din Chişinău şi Tiraspol.
De asemenea, s-a pus accentul pe problema surselor radioactive scoase din uz, care se află la diverse întreprinderi din regiune. În scopul reglementării acestui subiect, în cadrul şedinţei a fost semnată o “Decizie protocolară cu privire la procedura de transport şi stocare a surselor radioactive, amplasate pe teritoriul Transnistriei”, iniţiativă promovată de mai mulţi ani de autorităţile de la Chişinău

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *