Filat l-a felicit pe Ponta: Vrea sa-l intalneasca rapid

, , , ,
 

Prim-ministrul Republicii Moldova l-a felicitat pe Victor Ponta cu ocazia învestirii sale în funcţie, apreciind interesul noului guvern de la Bucureşti în privinţa relaţiilor cu Republica Moldova şi exprimându-şi disponibilitatea de a se întâlni cât mai curând cu noul premier al României.
În mesajul de felicitare transmis de guvernul de la Chişinău, Vlad Filat menţionează ascensiunea relaţiilor bilaterale „speciale” în ultimii ani, reconfirmată şi prin şedinţa comună a celor două executive care a avut loc la începutul lunii martie la Iaşi. „Am reuşit să conferim dialogului politic relansat în noiembrie 2009 un caracter pragmatic, realist şi orientat spre consolidarea relaţiilor speciale dintre Republica Moldova şi România. Recenta şedinţă comună a Guvernului Republicii Moldova şi a Guvernului României de la Iaşi a reconfirmat maturitatea parteneriatului strategic dintre statele noastre şi a stabilit obiectivele ce urmează a fi realizate în comun”, se spune în mesaj.
Totodată, Vlad Filat îşi exprimă convingerea în privinţa „aprofundării şi diversificării raporturilor de parteneriat privilegiat, bazate pe valorile culturale, lingvistice şi istorice comune”. Vlad Filat mulţumeşte în mesajul său de felicitare şi pentru „sprijinul valoros şi constant” oferit de România eforturilor Republicii Moldova în procesul de integrare europeană.

L-a felicitat şi pe Dmitri Medvedev

Prim-ministrul Vlad Filat a adresat un mesaj de felicitare şi premierului Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, cu ocazia învestirii sale în funcţie. Premierul l-a felicitat cordial cu această ocazie şi i-a urat sănătate, prosperitate şi succes în funcţia de prim-ministru al Federaţiei Ruse.
„Sunt încrezător că relaţiile de prietenie dintre statele şi popoarele noastre se vor aprofunda şi dezvolta dinamic şi în continuare, în spiritul cooperării reciproc avantajoase pentru Republica Moldova şi Federaţia Rusă în toate domeniile”, se spune în mesajul semnat de Vlad Filat.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.