Filat il acuza pe Lupu de simpatii comuniste

, , , ,
 

Lupu Filat

Actualul premier de peste Prut, Vladimir Filat, a declarat marti ca formatiunea PLDM (Partidul Liberal Democrat din R. Moldova) pe care o conduce nu va face alianta cu Partidul Comunistilor dupa alegerile parlamentare programate pentru data de 28 noiembrie, sugerand totodata ca Partidul Democrat (PD), condus de Marian Lupu, ar lua in calcul o asemenea alianta. Portalul Stirea Zilei relateaza ca Filat le-a cerut tuturor colegilor din Alianta pentru Integrare Europeana sa isi exprime deschis optiune inaintea alegerilor.
“Solicit ca si ceilalti parteneri de alianta sa-si faca publica optiunea, pentru ca ceea ce se intampla acum sa nu fie cumva o pregatire a unei coalitii postelectorale, pentru ca alegatorii sa nu se trezeasca dupa alegeri cu surprize neplacute”, a afirmat Vlad Filat, luni seara, la un post de televiziune.

Frictiuni politice

Vlad Filat a facut aceasta declaratie in replica la atacurile lansate de liderul democrat, Marian Lupu, care l-a acuzat de populism si demagogie. Filat a pus aceste atacuri pe seama “emotiilor si frustrarilor”. “Il inteleg pe Marian Lupu si chiar mi-as dori ca in viitorul apropiat sa nu fie doar pe rol de a poza in clipuri electorale si pe afise stradale, dar si in postura de a lua decizii. Cineva care-l consiliaza stie sa citeasca foarte bine in sondaje ca Partidul Democrat nu poate rupe voturi de la Partidul Comunistilor si, de aceea, se reorienteaza in a ataca partidele de centru-dreapta”, a explicat Filat. El a adaugat ca PLDM nu va polemiza cu colegii de coalitie pe durata campaniei electorale si va raspunde doar la atacurile la persoana, care vor depasi limitele.

Inundatia inchipuita a comunistilor

Premierul Vlad Filat a spus in paralel ca autorii asa-zisei investigatii privind inundatiile din vara vor fi dati in judecata pentru calomnie, actele necesare fiind deja in pregatire. Filat a calificat acuzatiile comunistilor drept “o minciuna primitiva”. O investigatie urmeaza sa stabileasca modul in care a fost filmat documentarul. “Vom solicita institutiilor internationale sa se autosesizeze in acest caz pentru ca sa nu se strige apoi ca se fac presiuni asupra cuiva”, a mai spus premierul Vlad Filat. Declaratiile premierul vin in contextul in care agentia de stiri pro-comunista Omega, care este condusa de candidatul PCRM Alexandr Petkov, a prezentat recent un documentar de noua minute, in care acuza autoritatile ca au detonat digul de la Nemteni, inundand trei sate din raionul Hancesti. Omega sustine ca explozia ar fi avut loc in urma unei intelegeri secrete intre Chisinau si Bucuresti pentru a scapa de inundatii orasul Galati, din Romania. O ancheta oficiala realizata de Ministerul de Interne a stabilit insa ca digul a cedat din cauza presiunii puternice a apei si a gradului avansat de uzura. La 9 septembrie, Procuratura Hancesti a decis ca nu exista motive pentru a initia un dosar penal in acest caz.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *