Filat ii insoteste pe tradatorii lui Voronin la Bruxelles

, ,
 

658x0_Dodon_filat 6453Nici bine nu s-au desprins din PCRM si fostii colaboratori comunisti ferventi ai lui Voronin au si inceput sa aiba gandire de „evropenizare”. Dintr-o data, Igor Dodoan, fost candidatul al comunistilor la Primaria Chisinau si Zinaida Greceanii, fost premier si posibil candidat la functia de presedinte al RM s-au intors brusc cu fata spre Europa. Ghidul ale revelatii europene a celor doi a fost nimeni altul decat premierul Vlad Filat care face saptamanal si prin rocada jonctiunea inter Bruxelles si Moscova. De data aceasta, Filat i-a dus pe cei doi dezertori comunisti la Bruxelles, la tocmai Stefan Fule, comisarul pentru extindere la UE. Cu totii au discutat o strategie pentru alegerea presedintelui, conform Infotag. „In timpul vizitei a fost discutata noua situatie privind alegerea presedintelui, care a aparut dupa plecarea neasteptata din fractiunea PCRM a grupului Dodon, constituit din trei deputati, fapt ce a sporit sansele coalitiei de guvernare de a alege seful statului moldovenesc”, au declarat pentru Infotag, niste “surse demne de incredere”. Cei trei “au coordonat” cu comisarul european pentru extindere si politica de vecinatate, Stefan Fule, actiunile pentru alegerea presedintelui R. Moldova la data de 18 noiembrie, sustin sursele Infotag. Potrivit publika.md, premierul Vlad Filat a confirmat ca a fost luni la Bruxelles si s-a vazut cu Igor Dodon si Zinaida Greceanii.

Liderul PLDM se scuza politicianist

„Da, am fost ieri la Bruxelles pe linie de partid. M-am vazut cu doamna Greceanii si cu domnul Dodon, ne-am salutat, dar asta nu inseamna ca am plecat impreuna. Eu am fost cu ale mele, ei cu ale lor. Oricum ar fi, discutiile cu ei nu rezolva problema, trebuie sa discutam cu toti impreuna”, a declarat, marti, Vlad Filat. Potrivit Infotag, in cazul in care ar fi propusa Zinaida Greceanii ca sef al staului (candidatura ei poate fi inaintata atat din partea AIE, cat si din partea unuia dintre partidele din componenta Aliantei), apar dificultati din cauza pozitiei intransigente a liderului Partidului Liberal, Mihai Ghimpu. “Liderul PLDM, Vlad Filat, a garantat ca deputatii fractiunii PLDM sunt gata sa o voteze pe Greceanii, fapt care va oferi posibilitatea de a solutiona criza politica din tara”, scrie infotag.md. in ceea ce priveste pozitia PL si a liderului acestei formatiuni, Mihai Ghimpu, liberalii ar putea vota pentru Zinaida Greceanii, cu conditia ca aceasta sa fie propusa de Partidul Democrat. In cazul alegerii Zinaidei Greceanii la functia de presedinte, PDM ar urma sa renunte la functia de presedinte al Parlamentului in favoarea PL.

1 răspunde
  1. vasile
    vasile says:

    Sunt mai mult ca convins ca intilnirea lui Filat cu gruparea Dodon a fost una planuita din timp. Cred ca se vede clar de acum ca acestea joaca impreuna si de fapt se intelege de ce Dodon insista asupra unui presedinte apolitic..Filat nu doreste functionarea aliantei pe viitor si nici candidatura lui Lupu la functia de presedintesi la moment prin intermediul lui Dodon face speculatii privind un presedinte apolitic.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *