Ferește-ne, Doamne, de „patrioți”, că de dușmani ne apărăm singuri!

de | mart. 28, 2017 | Federatia Rusa, R. Moldova, România, Uncategorized @ro | 0 comentarii

Cam așa ar putea suna pe viitor un slogan de campanie al unui politician inventiv din Republic Moldova. Ziua de 27 martie 2017, consemnată de istorie ca scurgerea a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, a adus multă emoție pe ambele maluri ale Prutului. Pe de o parte, în rândul clasei politice […]

Eu bunCam așa ar putea suna pe viitor un slogan de campanie al unui politician inventiv din Republic Moldova. Ziua de 27 martie 2017, consemnată de istorie ca scurgerea a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, a adus multă emoție pe ambele maluri ale Prutului. Pe de o parte, în rândul clasei politice de la București s-a sărbătorit declararea zilei drept una de sărbătoare națională, iar la Chișinău ca fiind una de doliu la nivelul președinției. Vom rămâne, evident, să disecam un pic pe cea neagră de la Chișinău. Aici, patriotul-prim Igor Dodon, a coborât drapelul tricolor în berna Facebook-ului său. În schimb a urcat un videoclip pregătit din timp de casa sa de film NTV, în colaborare cu Moskva Film. Pentru propaganda de pe timpul URSS, filmul-documentar de 22 de minute a lui Dodon ar fi fost un fel de blockbuster. Ba chiar ar fi putut primi și niscaiva medalii pentru servicii aduse Maica-Rusia.

Tot filmul cocoțat de Dodon pe pagina sa este semn demn de bancurile cu Radio Erevan. Românii sunt, bineînțeles, niște ocupanți barbari care i-au umilit pe basarabeni. I-au executat la colțul străzii mai ceva ca NKVD-ul lui Beria și i-au trimis forțat la muncă prin Oltenia, Banat și Muntenia. Apoi, jandarmul român a bătut la basarabeni ca la fasole și, evident, într-un final i-a pus să salute chipiul atârnat în vârf de băț. Tot ei, românii ocupanți, le-au luat toate agoniselile de prin gospodării și mâncarea de la gură. Ca să ducă în România Mare, cum altfel? Ba chiar sunt folosite și „date oficiale” din burta pixului, precum și mărturii ale unor oameni care avea numai câțiva ani de zile pe atunci.

Lipsiți de imaginație, socialiștii lui Dodon nu au făcut decât să redea istoria de după anexarea Basarabiei, în vara lui 1940. Înșiruirea de „fapte istorice”, așa cum spuneam în stilul Radio Erevan, poate fi demontată prin simpla înlocuire a cuvântului român cu rus, iar a geografiei României cu cea a URSS de după `40. Acoliții lui Dodon din secția „Agit-prop” sunt doar niște plagiatori reșapați ai lui Voronin. Până și pseudo-istoricii sunt aceiași. În materie de propagandă antiromânească în R. Moldova, atât Rusia, cât și slujbașii ei, au rămas cantonați în aceleași minciuni de acum peste 75 de ani. Nimic nou sub soare, doar alte scule cu care să fie făcută treaba asta murdară.

Astfel, „patriotul” de face temenele în fața lui Kiril și a lui Putin de dimineață până seara, de-o să facă în curând criză de lombosciatică, începe să frizeze ridicolul. Apare ca un om politic tot mai disperat, ce începe să se developeze tot mai mult ca slujbaș al Moscovei. Unul care a început să ceară introducerea limbii ruse ca obiect obligatoriu în școli. Între succes și lada de gunoi a istoriei nu este decât un pas mic, iar Dodon pare să fi părăsit demult zona de confort a primei posturi.

Dar gama de „patrioți” din rândul cadrelor roșii ale PSRM nu se oprește aici. O regăsim în aceeași ipostază și pe șefa, doar cu numele, a socialiștilor. Cea supra-numită „Zina-Carabina”. Nu pentru că ar fi adus vreun serviciu patriotic Moldovei, ci pentru că i-a avertizat, în aprilie 2009, pe părinți să-și țină copiii în case și să nu mai meargă la proteste. Astfel, ei riscă să cadă victime ordinelor conducătorilor pentru restabilirea liniștii. Spumoasă și ea, ca o șampanie de Cricova la adresa NATO, Greceanîi uită subit de neutralitate când fusul orar se schimbă spre Est. Așa cum a uitat unde i-au deportat rușii chiar pe părinții săi, dar și locul în care s-a născut.

Concluzia pe EvZ Moldova

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Concurs eseuri