Federatia Rusa va construi prima centrala nucleara plutitoare

de | aug. 7, 2013 | Alte regiuni, Federatia Rusa, Orientul Mijlociu, Razboi energetic, UE, Uncategorized @ro | 0 comentarii

"Akademik Lomonosov", prima nava-centrala din lume, ar putea fi lansata la apa in trei ani, curentul electric general fiind suficient pentru nevoile a 200.000 de oameni, relateaza mass-media de specialitate, citata de agentia de presa KARADENIZ PRSS
"Akademik Lomonosov", prima centrala nucleara plutitoare din lume

„Akademik Lomonosov”, prima centrala nucleara plutitoare din lume

„Akademik Lomonosov”, prima nava-centrala din lume, ar putea fi lansata la apa in trei ani, curentul electric general fiind suficient pentru nevoile a 200.000 de oameni, relateaza mass-media de specialitate, citata de agentia de presa KARADENIZ PRSS. Energie electrica, termina si apa potabila, acestea sunt „produsele” pe care le va oferi prima nava-centrala nucleara din lume, care va fi construita pana in 2016, pentru a putea fi expusa la International Naval Show care va avea loc la St. Peterburg.
„Akademik Lomonosov”, care va fi folosita in regiunea siberiana Kamcheatka, este prima nava dintr-o flota de mici dimensiuni care va deservi orasele indepartate de pe teritoriul Federatiei Ruse. Prima ambarcatiune va cantari 21.500 de tone, va avea un echipaj de 69 de persoane, dar nu va avea sistem de autopropulsie, singura modalitate de deplasare catre destinatie fiind tractarea.

Interes international

Folosindu-se de doua reactoare KLT-40 modificate, Akademik Lomonosov va putea alimenta asezari cu populatii de pana la 200.000 de locuitori. Cele doua reactoare, livrate in anul 2009, pot dezvolta 70 de MW de energie electrica sau 300 de MW de energie termica. De asemenea, nava-centrala poate produce 240.000 de metri cubi de apa potabila zilnic.
Conform unor surse oficiale, pana in acest moment, autoritati si investitori din aproximativ 18 tari si-au exprimat interesul pentru o astfel de tehnologie, printre care Canada, India, China, Indonezia, Argentina, Chile si Brazilia.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *