Federatia Rusa, casa provizorie pentru Edward Snowden

, , , ,
 
Edward Snowden, sechestrat la Moscova de intransigenta americana

Edward Snowden, sechestrat la Moscova de intransigenta americana

Fostul consultant al serviciilor de informații americane Edward Snowden, blocat de mai mult de trei săptămâni într-un aeroport din Moscova, a cerut marți azil politic provizoriu în Rusia, a anunțat avocatul rus Anatoli Kucerena, relateaza mass-media rusa, citata de agentia de presa KARADENIZ PRESS. “Cererea a fost trimisă autorităților ruse”, a declarat avocatul, membru al Camerei civile, un organism consultativ apropiat Kremlinului, după ce s-a întâlnit marți cu tânărul informatician pe aeroportul Moscova-Șeremetievo.
La începutul lunii iunie, americanul a solicitat azil politic de la aproximativ 20 de țări, inclusiv Rusia. Dar el a revenit asupra cererii adresate Moscovei după ce președintele rus, Vladimir Putin, a pus drept condiție ca fostul consultant al Agenției Naționale de Securitate (NSA) americane să nu mai facă dezvăluiri despre programul de supraveghere electronică al Statelor Unite.
Putin a repetat luni că Rusia i-a permis să rămână atâta timp cât încetează să facă dezvăluiri, dar Snowden a refuzat. El a subliniat că Moscova are “alte lupte” și nu dorește ca această afacere să-i afecteze relațiile cu Washingtonul.
Președintele rus a subliniat că presiunile exercitate de Statele Unite l-au blocat pe Edward Snowden la Moscova și a apreciat că fugarul american va sta până “când va avea posibilitatea să meargă în altă parte”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *