Fariseul Branza si argintii pentru romanii din Timoc

, , ,
 

branzacopy

De dragul politicianismului si pe o buna relatie personala cu Serbia si „intermediarele” ei, deputatul pentru Diaspora William Branza a decis sa ia in mainile sale soarta romanilor din Valea Timocului (Serbia). Si nu pe chestiunile de care se plang acestia cum ar fi lipsa de scoli in limba romana si lipsa bisericilor cu slujire in limba romana, elemente esentiale pentru pastrarea identitatii unei etnii, ci pe vorbele pline de mestesug ale unui ambasador sarb trimis cu scop precis la Bucuresti, Zoran Popovici. Un diplomat cu staif care se foloseste de toate trucurile invatate pentru a atrage politicieni romani intr-un joc care nu poate avea un deznodamant decat in curtea sa. Tocmai din acest motiv, naivul politician William Branza, un nume sortit pentru a face lucruri marete mai ales pentru romanii deznationalizati prin diverse tertipuri de prin jurul granitelor, a fost ales de catre Zoran Popovici pentru a-i fi spalat creierul.

Gurile rele vorbesc chiar si de o intarire a unei relatii speciale romano-sarbe intre cei doi pe o filiera feminina, lucru care evident trebuie probat sau, dupa caz, cercetat. Cert este ca acest personajul in cauza, un obisnuit al vizitelor in tari mai „spalate” precum Irlanda, Spania sau Italia, state cu un bazin electoral important ce trebuie capacitat de catre descurcaretul politician de Carbunesti, care incearca sa se transforme peste noapte in avocatul Serbiei. Tocmai pe problema drepturilor minoritatilor din aceasta tara. Pe fond, problema ce merita amintita este aceea ca, in timp ce saptamana trecuta presedintele Basescu se afla in Serbia si vizita romanii de la Negotin, domnul Branza facea figuratie la TV. Si nu la orice post, ci la TVR International.

In cadrul emisiunii „ARTICOL 7” de la TVRi, acesta a prezentat un adevarat expozeu al dezinformarii in care deputatul, chipurile roman, a delirat pe tema romanilor din Timoc. Acesta a spus ca discriminarea acestora sunt doar povesti nationaliste si ca situatia nu sta chiar asa. Chiar ambasadorul Serbiei, Zoran Popovici, i-ar fi spus asta (?!). Ofticat extrem ca nu face parte din delegatia lui Basescu alaturi de senatorul Viorel Badea si secretarul de stat Eugen Tomac, Branza a hotarat sa-si exprime frustrarile la TV, unde victima au fost din nou romanii din Timoc. De parca nu era de-ajuns politica agresiva si separationista a sarbilor. Curajos nevoie mare, acesta s-a batut cu pumnul in piept ca el ca fi cel care va flutura ramura de maslin sarbilor iar acestia, intr-o mare intelegere si elan democratic, vor da romanilor timoceni ce au nevoie pentru a nu disparea.

Pentru ca prostia si ticalosia sa sa fie desavarsite, „William cel Branza” a facut-o inca o data de oaie, aruncand „anatema” asupra parintelui Boian Alexandrovici de la Malainita, cel condamnat la doi ani de inchisoare de sarbi si prigonit apoi pentru ca a avut tupeul sa ridice o bisericuta in care se slujeste in limba romana. Dupa ce l-au persecutat si au reusit prin terorizari repetate sa-i destrame si familia, sarbi au izbutit sa-l „intoarca” si pe juniorul Branza care, mai nou, pune la indoiala veridicitatea acestor realitati traite de parintele Boian. Acesta a spus in cadrul aceleasi emisiuni ca situatia nu e chiar asa si ca ambasadorul Popovici i-a explicat lui ca poate merge oriunde in Timoc sa se convinga ca lucrurile nu stau asa deloc.

Pe langa aceste ticalosii, Branza a mai dat o maxima demna de QI-ul sau precar, comparand situatia romanilor din Spania cu cea a romanilor din jurul granitelor unde „prietenii si vecinii” nostri lucreaza de zor la starpirea acestei etnii prin asimilare. In logica sa, ar trebui pusa urmatoarea intrebare: de ce merita mai multa atentie romanul de la Negotin fata de cel de la Barcelona?. Raspuns: „ce are mai multe stele in frunte?”. Asa e, domnule Branza. Nu are! El are probleme grave si se lupta in fiecare zi pentru a fi roman si pentru ca cineva din pozitia dvs. sa il ajute in acest sens. Dar gandul tau e „criminal” iar votul celui din Spania este idealul suprem pentru care ti-ai vinde, pe langa tara, si sufletul. Macar vamesul de la Siret avea o dilema spunand „eu nu imi vand tara asa de ieftin!”. Cu siguranta, fariseul din Branza are un pret mai mic de 30 de arginti!

2 raspunsuri
 1. Rautu
  Rautu says:

  Nu se găsesc romani, care sa-l trimită în Brânza Masei prin ritualul romanesc de aruncare în TEÁPĂ pe acest hot, lingău, coada de topor, acest tâmpit ce participa la anihilarea neamului Romanesc?!

  Aceasta JAVRA SPURCATA CE se hrănește din lacrimile și necazurile romanilor, CE se numește William Garbiel Brânza, măscărici, carierist mârșav, va da Dumnezeu cat mai curând ca Părintele Boian sa-i citească prohoditele. Noi romanii nu-l dorim pe acest NĂTĂFLEAȚA de BRÂNZĂ sa ne reprezinte, nu-l vrem printre noi pe acest pământ romanesc. La răcituri cu acest porc și slugoi al imperialismului Veliko Slav-onesc..

  Răspunde
 2. Rautu
  Rautu says:

  Nu se găsesc romani, care sa-l trimită în Brânza Masei prin ritualul romanesc de aruncare în TEÁPĂ pe acest hot, lingău, coada de topor, acest tâmpit ce participa la anihilarea neamului Romanesc?!

  Aceasta JAVRA SPURCATA CE se hrănește din lacrimile și necazurile romanilor, CE se numește William Garbiel Brânza, măscărici, carierist mârșav, va da Dumnezeu cat mai curând ca Părintele Boian sa-i citească prohodurile. Noi romanii nu-l dorim pe acest NĂTĂFLEAȚA de BRÂNZĂ sa ne reprezinte, nu-l vrem printre noi pe acest pământ romanesc. La răcituri cu acest porc și slugoi al imperialismului Veliko Slav-onesc.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *