Extrema dreapta olandeza „isi incordeaza muschii” la Marea Neagra

, , , ,
 

Liderul extremist olandez Geert Wilders ameninta coeziunea UE si NATO

Liderul extremist olandez Geert Wilders ameninta coeziunea UE si NATO

Partidul Libertăţii din Olanda, formaţiune parlamentara de extremă dreaptă condusă de Geert Wilders, vrea excluderea imediată a Bulgariei şi României din Uniunea Europeană, relateaza mass-media internationala, citata de agentia de presa KARADENIZ PRESS. În cadrul ultimei sesiuni plenare a Camerei Reprezentanţilor din Olanda, deputatul acestei formaţiuni, Ino van den Besselaar, s-a pronunţat în ceea ce priveşte poziţia guvernului privind libera circulaţie a lucrătorilor. El a subliniat că Bulgaria şi România au devenit membre ale Uniunii Europene în anul 2007, în condiţiile în care nu au îndeplinit integral toate criteriile de aderare.
Besselaar a subliniat că, dacă ar depinde de Partidul Libertăţii, Bulgaria şi România ar fi excluse fară întârziere, însă pentru asta nu există o majoritate în Parlamentul olandez. Deputatul a adăugat că România şi Bulgaria nu şi-au rezolvat problemele legate de crima organizată şi de corupţia din cele două ţări

Turcia, exclusă din NATO

Totodata, Partidul Libertăţii (PVV) a cerut anterior ministerelor de Externe şi al Apărării din Guvernul de la Haga să ia în cosiderare posibilitatea excluderii Turciei din Alianţa Nord-Atlantică, pe motiv că Ankara şi-a abandonat aliaţii, relateaza ziarul israelian Jerusalem Post, citat de agentia de presa KARADENIZ PRESS.
Geert Wilders, preşedintele PVV, a treia formaţiune din Olanda, care susţine în parlament cabinetul minoritar de la Haga, şi adjunctul său, Wim Kortenoeven, au acuzat Turcia că şi-a părăsit aliaţii: Israelul, la începutul acestui an, şi recent, Franţa. Kortenoeven, un renumit specialist în Orientul Mijlociu şi autor al mai multor cărţi pe această temă, a explicat că, din moment ce Turcia şi-a abandonat aliaţii, ar fi o greşeală fatală ca armata turcă să joace un rol crucial în noul sistem de apărare antirachetă al NATO. La randul sau, seful departamentului pentru probleme militare al partidului, deputatul Marcial Hernandez, a pus, de asemenea, sub semnul întrebării încrederea pe care o prezintă Turcia ca stat membru NATO.
Reamintim ca Republica Turcia şi-a suspendat relaţiile cu Israelul în urma raidului desfăşurat de armata israeliană asupra unui convoi umanitar format din nave turceşti care se îndrepta spre Fâşia Gaza. Săptămâna trecută, guvernul de la Ankara a decis să suspende toate contactele oficiale şi relaţiile militare cu Franţa după ce Adunarea Naţională, camera inferioară a parlamentului de la Paris, a decis că negarea genocidului armean devine infracţiune.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *