Extrema-dreapta occidentala intensifica cruciada impotriva statelor est-europene

, , , , ,
 
Controversatul europarlamentar, Mario Borghezio, lanseaza noi initiative impotriva imigrantilor

Controversatul europarlamentar italian, Mario Borghezio, lanseaza noi initiative impotriva imigrantilor

 

 

 

 

 

Partidul italian Liga Nordului, considerat de extrema-dreapta, va lansa un site în care va denunţa “fapte şi comportamente reliefante ale imigranţilor extracomunitari”, după exemplul celui creat de formaţiunea de extremă-dreapta olandeză PVV, a anunţat marţi europarlamentarul Mario Borghezio. Controversatul politician italian a fost suspendat anul trecut pentru trei luni din propriul partid datorita sprijinului acordat teroristului norvegian Andres Breivik.
Conform mass-media din peninsula, la proiect iau parte şi membrii ai organizaţiei “Voluntarii Verzi”, precum şi consilierul local din Milano Max Bastoni. Potrivit lui Bastoni şi Borghezio, site-ul va fi “un spaţiu al libertăţii deschis pentru colaborarea tuturor, inclusiv, în mod clar, membri ai forţelor de ordine, cărora le va fi garantat anonimatul”. “În urma exemplului pozitiv dat deja în Olanda de Geert Wilders, şi la noi, în Padania, este absolut indispensabil un site care să le dea posibilitatea tuturor cetăţenilor să semnaleze comportamente reliefante inerente ale imigranţilor extracomunitari”, au adăugat ei. “Prea multe situaţii negative sau, cel puţin, de condamnat rămân, din diverse motive, necunoscute şi nedenunţate oficial, fie autorităţilor competente, fie chiar opiniei publice, pentru că sunt filtrate de mass media, supusă dictaturii corectitudinii politice”, au explicat promotorii iniţiativei patronate de “Voluntarii Verzi”.

Razboi sfant pe internet

“Ne aşteptăm,în urma acestei iniţiative, la un val de semnalări din oraşe, regiuni, zone şi cartiere de pe teritoriul nostru, în care este majoră şi periculoasă prezenţa unei imigraţii ilegale. Majoritatea tăcută a celor care până acum nu au putut avea o voce pentru a denunţa faptele, comportamentele şi problemele sociale şi economice, într-un cuvânt faţa negativă a unui anumit tip de imigraţie, va avea, în sfârşit, un spaţiu pentru a se exprima şi, de ce nu, unde să poată scăpa de sub controlul cenzurii care vizează implacabil opiniile neplăcute ale culturii dominante”, a subliniat Borghezio.
Site-ul controversat, lansat anterior de partidul antiimigraţie PVV condus de Geert Wilders, le cere oamenilor să reclame problemele cauzate de cetăţenii din Europa Centrală şi de Est în ceea ce priveşte criminalitatea, alcoolismul, drogurile, depozitarea gunoiului şi prostituţia. “Aveţi probleme cu oamenii din Europa Centrală şi de Est? V-aţi pierdut slujba din cauza unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Vrem să ştim”, proclamă website-ul. Pagina web este ilustrată cu titluri din ziare precum “N-ar fi mai bine dacă v-aţi întoarce?” sau “Est-europenii generează tot mai multă criminalitate”.

Reactii tarzii

Comisarul european pentru justiţie, Viviane Reding, a reacţionat, vineri seara, în chestiunea site-ului PVV, spunând că reprezintă un “apel deschis la intoleranţă”. Site-ul lansat de PVV “este complet împotriva principiilor europene”, a arătat comisarul Reding într-un comunicat. “În Europa, noi sprijinim liberatatea. Susţinem ideea unui continent deschis, unde cetăţenii pot merge, munci şi studia unde doresc ei.(…) Ne rezolvăm problemele dovedind mai multă solidaritate, nu denunţându-ne concetăţenii”, a declarat ea.
După popularii europeni, liberalii europeni au condamnat şi ei, marţi, iniţiativa partidului olandez de extremă-dreapta PVV de lansare a acestui site. Guy Verhofstadt, preşedintelui grupului ALDE din Parlamentul European, şi liderii delegaţiilor partidelor olandeze VVD şi D66 au dat publicităţii o declaraţie comună în acest sens. Cu toate acestea, premierul olandez, Mark Rutte, a refuzat luni să comenteze lansarea site-ului, spunând că nu are nicio legătură cu guvernul. Totuşi, presiunea politică, inclusiv internă, se intensifică asupra premierului, pentru a se distanţa de site.

Protest diplomatic

Ambasadorii din Olanda ai unui număr de 10 ţări din Europa Centrală şi de Est au trimis o scrisoare deschisă liderilor partidelor politice de la Haga pentru a protesta în legătură cu un site creat de formaţiunea antiimigraţie PVV pentru a strânge plângeri împotriva cetăţilor din statele respective.
Conform agenţiei poloneze de presă PAP, scrisoarea face apel la liderii formaţiunilor politice din Olanda să se distanţeze de această ‘iniţiativă regretabilă’. Premierul polonez Donald Tusk este la curent cu acest caz, dar a precizat că opţiunile de proteste sunt limitate deoarece site-ul este iniţiativa unui politician, şi nu a guvernului, transmite Agerpres. Liderul PVV Geert Wilders a spus ca reacţie la scrisoarea ambasadorilor că ‘este păcat’. Site-ul nu se concentrează pe anumite ţări, ci adună informaţii în legătură cu tulburarea ordinii publice şi presiunea asupra locurilor de muncă, a spus Wilders, citat de Volkskrant.
Premierul olandez, Mark Rutte, a refuzat luni seară să-şi exprime o poziţie în legătură cu iniţiativa partidului PVV. ‘Nu ne vom exprima o poziţie, este vorba despre site-ul unui partid, nu site-ul guvernului’, a afirmat primul ministru olandez în faţa ziariştilor, cu ocazia unei deplasări în teritoriu.

Geert Wilders ameninta coeziunea UE si NATO

“Europa riscă să ajungă la saturaţie”, a declarat Geert Wilders, în reacţie la comunicatul lui Reding. “Am înregistrat peste 32.000 de plângeri. Site-ul e un succes”, a mai afirmat acesta. PVV susţine cabinetul minoritar din Olanda pentru impunerea iniţiativelor economice, în schimbul unor legi mai dure privind imigraţia.
Reamintim ca recent Partidul Libertăţii din Olanda, formaţiune parlamentara de extremă dreaptă condusă de Geert Wilders, a cerut excluderea imediată a Bulgariei şi României din Uniunea Europeană. În timpul unei sesiuni plenare a Camerei Reprezentanţilor din Olanda, deputatul acestei formaţiuni, Ino van den Besselaar, s-a pronunţat în ceea ce priveşte poziţia guvernului privind libera circulaţie a lucrătorilor. El a subliniat că Bulgaria şi România au devenit membre ale Uniunii Europene în anul 2007, în condiţiile în care nu au îndeplinit integral toate criteriile de aderare.
Besselaar a subliniat că, dacă ar depinde de Partidul Libertăţii, Bulgaria şi România ar fi excluse fară întârziere, însă pentru asta nu există o majoritate în Parlamentul olandez. Deputatul a adăugat că România şi Bulgaria nu şi-au rezolvat problemele legate de crima organizată şi de corupţia din cele două ţări.

Turcia, exclusă din NATO

Totodata, Partidul Libertăţii (PVV) a cerut anterior ministerelor de Externe şi al Apărării din Guvernul de la Haga să ia în cosiderare posibilitatea excluderii Turciei din Alianţa Nord-Atlantică, pe motiv că Ankara şi-a abandonat aliaţii, relateaza ziarul israelian Jerusalem Post, citat de agentia de presa KARADENIZ PRESS.
Geert Wilders, preşedintele PVV, a treia formaţiune din Olanda, care susţine în parlament cabinetul minoritar de la Haga, şi adjunctul său, Wim Kortenoeven, au acuzat Turcia că şi-a părăsit aliaţii: Israelul, la începutul acestui an, şi recent, Franţa. Kortenoeven, un renumit specialist în Orientul Mijlociu şi autor al mai multor cărţi pe această temă, a explicat că, din moment ce Turcia şi-a abandonat aliaţii, ar fi o greşeală fatală ca armata turcă să joace un rol crucial în noul sistem de apărare antirachetă al NATO. La randul sau, seful departamentului pentru probleme militare al partidului, deputatul Marcial Hernandez, a pus, de asemenea, sub semnul întrebării încrederea pe care o prezintă Turcia ca stat membru NATO.
Reamintim ca Republica Turcia şi-a suspendat relaţiile cu Israelul în urma raidului desfăşurat de armata israeliană asupra unui convoi umanitar format din nave turceşti care se îndrepta spre Fâşia Gaza. Recent, guvernul de la Ankara a decis să suspende toate contactele oficiale şi relaţiile militare cu Franţa după ce Adunarea Naţională, camera inferioară a parlamentului de la Paris, a decis că negarea genocidului armean devine infracţiune.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *