Exploziile din Dnepropetrovsk: Autoritatile ucrainene au mai multe piste

, ,
 

Anchetatorii ucraineni studiaza mai multe piste privind exploziile de vineri, care au provocat rănirea a aproximativ 30 de persoane într-un oraş din estul Ucrainei, privilegiind ipoteza unei persoane cu probleme psihice.
Un utilizator de Internet, folosindu-se de numele de Eurobomber, a transmis sâmbătă un mesaj pe un site de ştiri local prin care afirma că a organizat aceste explozii împreună cu alţi complici, şi că a lăsat o scrisoare de revendicare autorităţilor la un oficiu poştal din Dnepropetrovsk, oraş unde au fost semnalate vineri patru explozii succesive. El a ameninţat cu organizarea unor noi atentate în cazul în care cererile nu îi vor fi respectate.
„Poliţia verifică aceste informaţii”, a declarat o sursă din cadrul ministerului ucrinean de Interne, refuzând să facă alte comentarii. Mesajul „teroriştilor” s-a dovedit a fi fals, conform unui post de televiziune ucrainean, care citează surse oficiale. Anchetatorii consideră ca fiind cea mai probabilă ipoteza conform căreia exploziile au fost cauzate de o persoană cu probleme psihice.
Cele patru explozii succesive de vineri, dintr-un cartier al Dnepropetrovsk, au cauzat rănirea a 26 până la 30 de persoane, potrivit bilanţurilor separate oferite de ministerul Situaţiilor de Urgenţă şi cel al Sănătăţii. Duminică, 14 persoane erau încă spitalizate, trei dintre ele fiind în stare foarte gravă, conform autorităţilor locale.
Parchetul ucrainean a deschis vineri o anchetă pentru „terorism” după aceste atentate care ar putea semnala un deficit de securitate cu şase săptămâni înainte de începerea Cupei Europene de Fotbal, Euro 2012, Ucraina fiind ţară organizatoare alături de Polonia. Oraşul Dnepropetrovsk nu face parte dintre oraşele ucrainene gazdă.
De asemenea, pe internet a apărut un film cu prima deflagraţie dintr-o staţie de tramvai, care a avut loc vineri, 27 aprilie în oraşul ucrainean Dnepropetrovsk. Imaginile surprind tramvaiul care se apropie de staţie, iar peste câteva secunde se vede cum are loc explozia. Cadrele au fost imprimate cu ajutorul unor camere video montate la intersecţia străzii Serov şi Karl Marx, acolo unde a avut loc deflagraţia.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3k8BMz0Cbi0[/youtube]

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *