Exercitiile militare israeliene din Romania, pregatire pentru un nou razboi

, ,
 

Aviatia israeliana se antreneaza extensiv in Romania

Aviatia israeliana se antreneaza extensiv in Romania

Exercitiile Fortelor Aeriene israeliene in Romania sunt esentiale si trebuie privite in contextul pregatirii unui posibil conflict, avand scopul imbunatatirii capacitatii de lupta intr-un relief dificil, similar cu cel din statele vecine Israelului, a declarat adjunctul ministrului israelian al Apararii, Matan Vilnai. “Zona de actiune imediata nu mai este la frontiera noastra. Este in interiorul statelor vecine. De aceea, capacitatea de a lucra la o astfel de distanta trebuie exersata permanent. Pana acum nu procedam asa. Dar acum a devenit o practica a armatei israeliene”, a declarat Matan Vilnai.
Potrivit presei din Israel, citata de agentia KARADENIZ PRESS, unul dintre avantajele antrenamentelor in Romania – in afara de familiarizarea pilotilor cu relieful – este capacitatea acomodarii cu capacitati similare statelor inamice Israelului. Elicopterele Yasour ar avea roluri esentiale in viitoarele conflicte, iar pilotii israelieni vor trebui sa invete cum sa zboare intr-un relief dificil si sa se fereasca de rachete trase de la sol.
“Zburam in Romania pentru a ne antrena in conditii care sa ne permita sa actionam oriunde, inclusiv in state care nu sunt in imediata vecinatate a noastra, dar si pentru a putea patrunde in state arabe”, declara Matan Vilnai, adjunctul ministrului israelian al Apararii. “Este complicat sa ajungem acolo; nu este usor. Ne straduim sa deprindem abilitati care merg dincolo de conditiile din Israel, cu care deja suntem obisnuiti”, explica Vilnai, subliniind ca exercitiile aeriene din Romania ar trebui intelese in contextul pregatirii pentru un posibil conflict. Un elicopter israelian de transport tip CH-53, care participa la exercitul comun aerian romano-israelian BLUE SKY 2010, s-a prabusit, pe 26 iulie, in apropiere de localitatea Fundata, din judetul Brasov. La bord se aflau 6 militari israelieni si un militar roman, care si-au pierdut viata.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *