Studiu despre conflictele înghețate din spațiul pontic, lansat la București

de | sept. 22, 2023

Think-tankul New Strategy Center din România a lansat recent studiul “Frozen Conflicts in the Heat of War. The Changing Tide in the Black Sea Region”, lucrare care explorează natura conflictelor înghețate din regiunea extinsă a Mării Negre.
Autorii studiului, Sergiu Mitrescu, Director de Programe în cadrul New Strategy Center și Andrei Pavel, Non-Reisdent Expert New Strategy Center, analizează dominanța elementului militar în gândirea strategică a Federației Ruse, abordând, de asemenea, posibilele evoluții ale conflictelor înghețate în lumina războiului pornit de Rusia în Ucraina.


Studiul a fost editat de Ambasador Sergiu Celac, Președintele de Onoare al New Strategy Center, beneficiind de o prefață redactată de Generalul Locotenent (rez) Ben Hodges, fost Comandant Suprem al Forțelor Armate al SUA în Europa și Președinte al Consiliului Consultativ Internațional al New Strategy Center.
Studiul poate fi accesat aici: https://newstrategycenter.ro/…/studiu-nsc-frozen…/
NSC este un think tank românesc, finanțat din fonduri private și proiecte internaționale, ce susține valorile spațiului euro-atlantic, apartenența României la NATO și UE, parteneriatul strategic al României cu SUA și legăturile speciale cu aliații noștri europeni la nivel global, relatează pagina de Facebook a think-tankului.

Share our work

0 Comentarii