„Secolul Armoniei: Relațiile România-Turcia 1923-2023”, lansată la Ankara

de | mai 27, 2024

Cartea „Secolul Armoniei: Relațiile România-Turcia 1923-2023” a fost lansată în cadrul unui eveniment organizat de Ambasada României în capitala turcă, Ankara.

Găzduit de ambasadorul României în Turcia, Ștefan Alexandru Tinca, evenimentul a beneficiat și de prezența viceministrului Afacerilor Externe și Directorul pentru Afaceri UE, ambasadorul Mehmet Kemal Bozay, Secretarul de Stat român pentru Afaceri Europene, Daniela Gitman, reprezentanți ai misiunilor diplomatice din Ankara, academicieni și numeroși invitați.

În discursul său, Bozay a numit cartea „valoroasă” și a subliniat importanța evenimentului. Accentuând relațiile bune între Turcia și România, el a declarat: „Relațiile noastre bilaterale au fost tradițional foarte pozitive.”

Bozay a subliniat că relațiile pozitive continuă și vor persista în viitor, observând că popoarele ambelor țări sunt dornice să le mențină.

Furnizând informații despre vizita în Ankara a Prim-ministrului român Marcel Ciolacu pe 21 mai, Bozay a evidențiat relațiile economice pozitive dintre cele două țări.

Gitman a declarat că relația dintre Turcia și România traversează în prezent cea mai bună perioadă a sa, oferind exemple de probleme pe care cele două țări le au în comun.

În timpul evenimentului, a fost deschisă o expoziție privind relațiile bilaterale dintre cele două țări.

Academicienii care au participat la elaborarea cărții au vorbit de asemenea despre relațiile dintre cele două țări și conținutul cărții.

Pregătită la inițiativa Ambasadei României în Ankara, cartea oferă cititorilor informații și fotografii despre istoria relațiilor Turcia-România.

Share our work

0 Comentarii