„R. Moldova sub amenințări de dezinformare: cartografierea narațiunilor rusești și împărtășirea experienței lituaniene de combatere a dezinformării”

de | feb. 8, 2024

Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” din R. Moldova, în parteneriat cu Centrul de Studii  Est-Europene din Lituania, organizează discuția publică cu genericul „R. Moldova sub amenințări de dezinformare: cartografierea narațiunilor rusești și împărtășirea experienței lituaniene de combatere a dezinformării”. 

Evenimentul își propune să aducă în discuție principalele forme de dezinformare cu care se confruntă R. Moldova și lecțiile învățate în urma experienței Lituaniei în lupta împotriva războaielor informaționale.

Vorbitorii vor prezenta rezultatele cercetărilor pe tema dezinformării. Aceasta va include abordarea narațiunilor folosite de Rusia în războiul său informațional împotriva R. Moldova. De asemenea, vor fi puse în discuție bunele practici din țările UE care se confruntă cu provocări similare, cum ar fi Lituania și altele. Evenimentul se va desfășura în limba româna, interpretare simultană din/și spre limba engleză va fi asigurată.

Evenimentul va avea loc la Hotelul Jolly Alon, Chișinău, în data de 13 februarie, ora 9.00 și 10.30.

Share our work

0 Comentarii